Fenerbahçe Ülker'den prestij galibiyeti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Ülkerden prestij galibiyeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 09:13

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'i 84-65 yendi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker: 84 - Anadolu Efes: 65

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbistan), Elias Koromilas (Yunanistan), Marcin Kowalski (Polonya)
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 2, Melih Mahmutoğlu 13, Kleiza 2, Oğuz Savaş 18, Bogdanovic 5, Berk Uğurlu 12, İzzet Türkyılmaz 2, Zoric 20, Ömer Onan, Nemanja Bjelica 10
Anadolu Efes: Vasileiadis 12, Birkan Batuk 6, Savanovic 21, Kerem Gönlüm 6, Milko Bjelica 8, Cedi Osman 9, Deniz Kılıçlı, Emircan Koşut 3

1. Periyot: 21-10
Devre: 45-31
3. Periyot: 69-48
5 Faulle çıkan: 38.55 Cedi Osman (Anadolu Efes)

Çeyrek finale kalma iddiası bulunmayan iki Türk takımının karşılaştığı mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, Melih, Bogdanovic ve Oğuz ile skor üreterek, 4. dakikada 9 sayılık (13-4) üstünlük kurdu. Maçın 5. dakikasını 13-8 üstün geçen sarı-lacivertliler, farkı daha da açarak, çeyreği 21-10 önde tamamladı.

İkinci periyotta Anadolu Efes'in tüm skor yükünü Savanovic çekerken, lacivert-beyazlılar, bu oyuncunun yanına ikinci bir skorer çıkaramadı. Hücumun yanı sıra savunmada da sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Zoric'in pota altındaki etkili performansıyla farkı çift haneli sayılarda tutmayı başaran Fenerbahçe Ülker, devre arasına 45-31 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte ev sahibi ekipte Berk ile Oğuz'un basketlerine konuk takım Vasileiadis ile karşılık verdi. Düşük tempoda devam eden mücadelede iki ekip de oyun olarak birbirine net bir üstünlük kuramadı ve 25. dakikayı 55-43 Fenerbahçe Ülker önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran sarı-lacivertliler, 3. çeyreği 69-48 üstün kapattı.

Elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, maçı da 84-65 kazandı. Mücadelede 21 sayıyla oynayan Anadolu Efes'ten Savanovic en skorer isim olurken, Fenerbahçe Ülker'de Zoric 20 ve Oğuz Savaş 18 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Sarı-lacivertlilerde genç basketbolcu Berk Uğurlu ise 12 sayı, 4 ribaunt ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

Maçtan notlar

Ülker Sports Arena'da oynanan ve her iki takımın da gruptan çıkma iddiasının bulunmadığı mücadeye taraftarlar ilgi göstermedi.

Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncusu Berk Uğurlu, gösterdiği performansla taraftarlardan alkış aldı. Müsabakayı, Fenerbahçe Ülker'in ekim ayında karşılaşacağı NBA takımlarından San Antonio Spurs'un efsane oyuncularından Robert Horry de izledi.

Sarı-lacivertli takımda uzun süreli sakatlığı bulunan İlkan Karaman, Anadolu Efes maçında yedekler arasında yer aldı.

THY Avrupa Ligi'nde geçen hafta oynanan Laboral Kutxa karşılaşmasında 100. maçına çıkan Bo McCalebb'e bu maç öncesinde plaket verildi. McCalebb, ödülünü Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın elinden aldı.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, kadro dışı bırakıldığı yönünde spekülasyonlar yapılan oyuncusu Emir Preldzic'in hata yaptığını ama kendisiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.

THY Avrupa Ligi Top 16 turu son haftasında Anadolu Efes'i 84-65 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Emir Preldzic'in kadro dışı bırakılıp bırakılmadığıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Söylentiler, söylentilerdir. Ben bunun bir parçası değilim. Oyuncumuz bir hata yaptı, o kadar. Bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok. Her zamanki gibi takımla ilgili kararlar bana aittir. Daha her şeyi düşünmemiz için çok vaktimiz var. Söylentilerdeki gibi verilen bir karar yok."

Anadolu Efes maçının bu sezon için Avrupa Ligi'ndeki son karşılaşmaları olduğunu hatırlatan Sırp başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu akşam Top 16'daki son maçımızdı. Bütün sezon bizi destekleyen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu akşam çok fazla iddiamız olmamasına rağmen buraya gelenlere de teşekkür ediyorum. Onların desteği bizim için çok önemli. İnşallah Türkiye Ligi'nde de bizi desteklemeye devam ederler. Bugünkü karşılaşma hakkında yorum yapmak çok zor. Anadolu Efes, çok fazla eksik oyuncu ile geldi. Oyun kurucuları yoktu. Bu durumda da oynamak onlar için çok zor oldu."

Deneyimli başantrenör, Anadolu Efes karşısında bazı oyuncularını dinlendirmek istediğini belirterek, "Bazı oyuncuları dinlendirdim, bazılarına fırsat verdim. Son iki maçta uzunlarımız çok iyi oynuyor. Bugün Berk için yeteneğini göstermek adına güzel bir fırsat oldu. İnşallah gelecekte oynaması için ona daha da çok fırsat vereceğim. Bundan sonra Pınar Karşıyaka ile oynayacağız. Daha sonraki maçlara hazırlanmak için 7'şer günlük süremiz olacak. Onun için her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Anadolu Efes'e de Türkiye Ligi'nde başarılar diliyorum. Belki tekrar karşılaşırız" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes cephesi

Lacivert-beyazlı takımın Yunan başantrenörü Vaggelis Aggelou ise "Her iki takım için de bir üst tura çıkmak anlamında çok fazla şey ifade etmeyen bir maçtı" dedi.

İki takımın da genç oyunculara fırsat verdiğini anlatan Aggelou, "Bizim sakatlarımız var. Üç oyun kurucumuz sakatlığından dolayı bu karşılaşmada forma giyemedi. İyi bir mücadele ortaya koymaya çalıştık. Maçın bazı bölümlerinde istediklerimizi sahaya yansıttık, bazılarında yansıtamadık. Çok açık ki temaslar ve savunma ribaundları istediğimiz gibi olmadı. Savaşmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki Top 16'da elde ettiğimiz tecrübe, Türkiye Ligi'ndeki karşılaşmalarda bize faydalı olacaktır" diye konuştu.

Bu arada, Anadolu Efes'in yeni transferi DJ Stephens, İstanbul'a geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!