Youtube yasağı kalktı ama BTK sabaha karşı “Uygulamam” dedi

Güncelleme Tarihi:

Youtube yasağı kalktı ama BTK sabaha karşı “Uygulamam” dedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:52

GÖLBAŞI Asliye Ceza Mahkemesi’nin erişim yasağını kaldırma kararına rağmen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) dün sabaha karşı 02.50’deki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret niteliğindeki dava konusu içerikler çıkarılmadı.

Haberin Devamı

youtube.com’a uygulanan erişimin engellenmesi sürüryor” açıklaması yargı kararlarının uygulanmaması tartışmasını yeniden alevlendirdi. YouTube’a erişimi engelleyen TİB’in “yetki gaspı” yaptığı gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açan Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy Hürriyet’e, mahkeme kararını uygulamamanın suç olduğu uyarısı yaptı. Aksoy şöyle dedi:

TİB HER DAKİKA SUÇ İŞLİYOR

“TİB kanunen verilmemiş bir yetkiyi kullanarak, youTube’a erişimi tümüyle engelledi. Halbuki kanunda sadece özel hayatın gizliliğine ilişkin ihlallerde o ihlale neden olan belli URL’nin kapatılmasına ilişkin yetkisi var. Biz yetki gaspından dolayı dava açtık. Bir mahkeme kararı olmaksızın ve belirli nedenler olmaksızın youTube’un tümüyle kapatımlması Anayasa Mahkemesi’nin 2 Nisan kararında belirttiği üzere anayasanın 26. maddesindeki ifade özgürlüğünün ihlali niteliğindedir. Anayasamıza göre tüm devlet kurum kuruluşları ve kişiler mahkeme kararlarına uymak zorundadır. TİB her dakika suç işliyor.”
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd Doç Dr Kerem Altıparmak ise “Mahkeme kararını uygulamama idarenin mali sorumluluğunu doğurur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!