Papirüs sahte değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Papirüs sahte değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 18:24

İki sene önce ortaya çıkan ve "Hz. İsa'nın evli olduğu" iddialarının ortaya atılmasına neden olan papirüs üzerinde yapılan testlerin ardından bilim insanları parşömen kağıdının büyük ihtimalle antik dönemden kalma olduğunu ve sahte olmadığını kanıtladı.

Haberin Devamı

Papirüs hakkındaki şüpheler daha önce hiçbir kaynakta geçmeyen birtakım ifadelerden kaynaklanıyordu. Zira, adı ‘Mary’ yani ‘Meryem’ olan bir kadından Hz. İsa ‘eşim’ diye bahsediyordu.

Harvard Üniversitesi Hıristiyanlık Tarihi’nden Prof. Karen King’in 2012 yılında ortaya çıkardığı ve hakkında sahte olduğuna dair iddiaların bulunduğu parşömen kağıdının dördüncü ila sekizinci yüzyıllar arasına ait olabileceği saptandı.

Columbia Üniversitesi, Harvard Üniversitesi ve MIT’den (Massachusetts Institute of Technology) elektrik mühendisleri, kimyager ve biyologlardan oluşan bir grup profesör tarafından papirüs analiz edildi.

Test sonuçları Hz.İsa’nın eşi ya da müridi olup olmadığını kanıtlamıyor ancak antik çağlardan kalma bir el yazmasında kesilmiş bir parça olma ihtimalini sahte olmasından daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Prof. King elde edilen bulguların Hz. İsa’nın evli olduğunu kanıtlamadığını ancak erken dönem Hıristiyanlık tarihinde evlilik, seks ve havarilik konularının tartışıldığını ortaya koyduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!