Judo Festivali Antalya'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Judo Festivali Antalyada yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 09:11

12-21 Mayıs tarihlerinde Serik ilçesinde düzenlenecek festivale 30'dan fazla ülkeden 500'e yakın olimpik sporcunun katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa Judo Federasyonu Başkan Yardımcısı Michal Vachun, Serik ilçesine bağlı Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Avrupa Judo Federasyonu tarafından 12-21 Mayıs tarihlerinde Antalya'da Judo Festivali gerçekleştirilmeyi planladıklarını söyledi.

Festival için en iyi alan ve salonları tespit etmek amacıyla Antalya'ya geldiklerini bildiren Vachun, festival için dünyanın farklı ülkelerinden bini aşkın sporcu, antrenör ve hakemin Antalya'ya geleceğini kaydetti. Vachun, böylesine heyecanlı bir organizasyonu duyurmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'de judo sporunun çok iyi konumda olduğunu ifade eden Vachun, "Çok sayıda sporcu judo yapıyor. Yeterli sayıda lisanslı sporcu var. Madalya ile dönen sporcular var. Judonun sevdirilmesi ve tanıtılması açısından festival çok yararlı olacak" dedi. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da Judo Festivali'ne 30'dan fazla ülkeden 500'e yakın olimpik sporcu katılmasını beklediklerini ifade etti.

Aynı dönemde düzenlenecek antrenör seminerleriyle bu sayının bine yaklaşacağını vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

"Festivalin en üst sayıda eğitmen ve sporcunun katılımıyla judonun tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Federasyon olarak çalışmaları tamamladık. Festivalin yapılacağı yerleri hazır hale getirdik. Avrupa tarafından bu yerler beğenirlerse hemen çalışmalara başlayacağız."

Türkiye'de son yıllarda spor alanında önemli organizasyonlara imza atıldığına dikkati çeken Uysal, federasyon olarak bu tür etkinliklerin içinde yer aldıklarını belirtti.

"Her yaş için judo" sloganıyla düzenlenecek festivalde çocuk judosu, profesyonel judo ve veteran judosu kategorilerinde aktiviteler düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!