Aşağı Ayrancı AVM’ye karşı

Güncelleme Tarihi:

Aşağı Ayrancı AVM’ye karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:28

Aşağı Ayrancı esnafı, AVM tekelini kırmak için el ele verdi. Bölgede faaliyet gösteren 68 farklı iş kolundaki esnaf, vatandaşların kendi mahallelerinden alışveriş yapmaları için AVM’lerdeki gibi ortak kampanyalar düzenleyecek.

Haberin Devamı

Aşağı Ayrancı esnafı, Başkent’te her geçen gün sayısı artan AVM’lere ‘imece’ usülü direniş için kampanya başlattı. Aşağı Ayrancı sakinlerinden Demir İnan’ın öncülüğünde hayata geçen proje kapsamında esnaf ve vatandaş el ele vererek, alışveriş piyasasındaki AVM tekelini kırmayı amaçlıyor. Güvenlik Caddesi ve çevresindeki 68 farklı iş kolunda faaliyet gösteren esnafın katıldığı proje kapsamında vatandaşlara, “Bu mahallede ne aradınız da bulamadınız, açık ve temiz havada dolaşarak alışveriş yapın” sloganıyla seslenilerek alışverişlerini kendi mahallelerinde yapmaları yönünde çağrı yapılıyor.

İNDİRİM GÜNLERİ VE KAMPANYALAR

Esnaf, Aşağı Ayrancı semtini cazibe merkezi haline getirmek için AVM’lerde olduğu gibi indirim günleri ve benzeri kampanyalar düzenleyecek. Haftanın belli günleri yiyecek-içecek satıcılarının bazı ürünlerde ucuzluk yapması, mahallenin dükkânlarından bir ay süresinde belli tutarın üstünde alışveriş yapanlara bazı olanaklar sağlanması, belli tutarda alışveriş yapanlara ücretsiz milli piyango bileti ve loto kuponu, eczanelerde belli günlerde ücretsiz tansiyon ve şeker ölçme, vitrin düzenleme yarışması ve kazanana ödül verme gibi müşteri çekebilecek kampanyalar uygulamaya konulacak.

Haberin Devamı

TEŞVİK EDECEĞİZ

Projenin fikir babası olan Demir İnan, Aşağı Ayrancı semtinde AVM’lerde yer alan bütün dükkanların olduğunu dile getirerek, “Tek eksiğimiz el ele vermek. Tıpkı AVM’lerde olduğu gibi çeşitli kampanyalarla bunları sağlayacağız” dedi. AVM’ler vatandaşları kendilerine çekmek için toplu indirim günleri ve çeşitli kampanyalar düzenlediğini vurgulayan İnan, “Biz de Aşağı Ayrancı esnafı ve vatandaşları olarak el ele verip benzer kampanyalar düzenleyerek, mahalle sakinlerimizi kendi mahallemizdeki esnaftan alışveriş yapmaları yönünden teşvik etmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!