“İçimdeki Çocuk” iş başında

Güncelleme Tarihi:

“İçimdeki Çocuk” iş başında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:23

İZMİRLİ bir grup kadının geçen şubat ayında kurduğu ve çocukların dünyasını güzelleştirme amacı taşıyan “İçimdeki Çocuk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” öncelikle hasta çocuklar için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Meral Müdüroğlu Tünay, “İzmir ve ilçelerinde, çocuklara hizmet veren mevcut kurumlarla iletişime geçerek, bu kurumların yetemediği noktalarda onlara destek vermek ve mümkün olduğu ölçüde bu ihtiyaçlara çözüm oluşturup, çocuklarımızın daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak” dedi.

İlk iş olarak “Sağlık Kumbarası” projesi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Nevvar-Salih İşgören Çocuk Hastanesi Onkoloji Kliniği’nde tedavi gören çocuklara, mevcut şartlarını iyileştirmek amacıyla oyun odası hazırlandığını dile getiren Tünay, “Dernek, aynı hastanenin acil servis biriminde kullanılmak üzere iki adet nebulizatör ve iki adet de buzdolabı yardımında bulundu. Derneğimiz, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapılan görüşmeler kapsamında, yüksek riskli gebeliklerde saptanan bazı anomalileri ve sağlık sorunlarını anne karnında teşhis ederek cerrahi yöntemlerle tedavi eden, İzmir’de henüz hiçbir hastanede bulunmayan Fetoskopi ve Selp Seti’ni temin etmek için çalışacak. Çocukların hayatına güzellikler katabilmek için çıkılan bu yolda herkesin desteğine ihtiyaç var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!