Yıkıldım ey Angara

Defalarca geldiler, kolumu kanadımı kırdılar. Toprağa sıkı sıkı tutundum, dayandım.

Haberin Devamı

Sonra yine geldiler.
Bu defa kepçelerle dayadılar demir parmaklarını gövdeme...
Tutunmaya çalıştım, köklerime saldırdılar olmadı, tutunamadım.
Yıkıldım ey Angara...
Sahipsiz bir ceset gibi oracıkta gömdüler beni.
Şimdi bakın halime, bakın da utanın.
Çünkü sahip çıkmadınız benim gibi 30 yıllık çam ağaçlarına.

BAŞKA BİR ALANA TAŞINABİLİRDİ

Devlet Tiyatroları’nın (DT) İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve atölyelerin bulunduğu Macunköy tesislerindeki ağaçlar, bir gece baskınıyla yapılan ‘katliam’ sonucu yerle bir edildi. Her şeyin bir sınırı, hukuku ve kuralı vardır. Bu canım ağaçlar her iki tarafın da anlaşmasıyla sökülüp, başka bir alana taşınabilirdi. Bu ağaçlar kurtulabilirdi. Ancak neden bu konuyu sürüncemede bırakarak hem inşaatın gecikmesine hem de ağaçların telef olmasına göz yumuldu?
Mehmet GÜRER

Taşı, toprağı tozlu

Haberin Devamı

Keçiören’e bağlı İncirli ve Esertepe Mahallesi’nde oturan vatandaşlar asfalt sorunu yaşıyor. İncirli ve Esertepe Mahallesi sınırları içinde bulunan Taşlı Sokak ve 290. Sokak’ta ASKİ’nin 2 ay önce başlattığı altyapı çalışması tamamlanmasına rağmen henüz asfalt yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi. Seçimlerden önce hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Keçiören Belediyesi’ne şikayetlerini ilettiklerini belirten vatandaşlar, “Seçimler bitti ama hala sokağa asfalt atılmadı. Kanalizasyon çalışması neredeyse iki hafta önce bitti. Hizmet yönünden İncirli unutuldu. Belediye ekiplerinin yolumuzu asfaltlamasını bekliyoruz. Bu görüntü Keçiören’e yakışmıyor” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.
(İsimsiz okur)

Fırsatçı taksiciler

Çayyolu metrosunun hizmete girmesiyle, bölge sakinlerinin ulaşım sorunu bir nebze rahatladı. Ancak metronun sonu durağı olan Koru istasyonuna yapılan otoparkın yetersiz olması nedeniyle, vatandaşlar araçlarını Ankaralılar Caddesi’ne park etmek durumunda kalıyor. Ayrıca durumu fırsat bilen bazı taksiciler, hiçbir dayanakları olmadığı halde cadde üzerine taksi durağı oluşturdular. Ulaşım için caddeyi kullanan araçlar zorlukla ilerleyebiliyor. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmaları gerekiyor.
Ünal ZAİM

Haberin Devamı

Devlet Arşivleri’nden güler yüzlü karşılama

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bir araştırma ödevim için gittiğim Yenimahalle’deki Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel
Müdürlüğü’nde daha önce hiçbir kamu dairesinde görmediğim bir ortamla karşılaştım. Kapıdan girişte güler yüzlü ve her konuda yardımcı olmak isteyen insanlarla karşılaştığımda önce şaşırdım. İşini çok ciddi yapan özel bir sektör edasıyla çalışıyorlar. Araştırma yaptığım konu ve konuları sahiplenmeleri, kendi ödevleriymişçesine yardım etmek isteleri de cabası...
Bir vatandaş olarak kendimi özel hissettim. Bu yüzden de yazmak ve herkesin bu kurumun çalışmanı görmesini istedim.
İlter KAVLAK

Yazarın Tüm Yazıları