Bir porselen kupa Almanya'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bir porselen kupa Almanyayı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 13:51

Almanya’nın Kuzen Ren Vestfalya eyaletinde, 'Zurbrüggen' isimli bir mobilya şirketinin piyasaya sürdüğü, üzerinde Hitler’in pul resminin bulunduğu kahve kupaları büyük tepki çekti. Mağaza, Çin’de yaptırdığı porselen kupaları tezgahtan kaldırarak, şimdiye kadar satılmış 175 bardağı geri çağırdı.

Haberin Devamı

Almanya’da bölgesel yayın yapan Neue Wesfaelische gazetesinin haberine göre, söz konusu firma üzerinde gül ile İngilizce bir aşk şiiri ve Nazi dönemine ait Hitler fotoğraflı 30 feniklik pul bulunan porselen kupaları Çin’de bir firmaya ısmarladı.

Çin’de yapılan 5 bin kupa Almanya’ya geldikten sonra tezgahlarda tanesi 3 eurodan satışa sunuldu ve kupalardan 175 tanesi satıldı.

Ancak yapılan şikayet üzerine kahve kupaları tezgahtan kaldırılırken, satılmış olanları da geri getirenlere 20 euro verileceği duyuruldu.

Şirket yetkilileri, kupaların tasarım işinin tamamen Çinli şirkete ait olduğunu, Çinli tasarımcıların üzerinde Hitler resmi bulunan pulu fark etmeden veya Almanya açısından hassasiyetini bilmeden kupa üzerine koyduklarını ileri sürdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!