Budapeşte Oteli’ne hoş geldiniz

Wes Anderson’ın dört başı mamur kadrosuyla heyecanlandıran yeni filmi “Büyük Budapeşte Oteli”, haftanın en iyi filmi olarak öne çıkıyor. Animasyon arayanlara “Rio 2”, Nicolas Cage’li drama “Joe”, korku tutkunlarına “Hayaletli Ev”, kahramanı özleyenlere “Kaptan Amerika: Kış Askeri”, yerli melodram “Kendime İyi Bak” ve Ankaralılara özel klasik “Kerkenez” haftanın diğer seçenekleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Büyük Budapeşte Oteli
The Grand Budapest Hotel
Yönetmen: Wes Anderson
2013/ABD/100’

Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Lea Seydoux, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Owen Wilson… Yan yana gelmesi ancak Tarantino ve Woody Allen filmlerinde olmasını hayal edebileceğiniz bu kadro bir de tabii ki Wes Anderson hatırına bir araya gelebilirdi. Yılın dört gözle beklenen filmlerinden “Büyük Budapeşte Oteli”, iki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H. ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikâyesine odaklanıyor. Anderson’ın “Bu zamana kadar yaptığım filmlerin tamamının ruhunun buluştuğu bir yapım oldu” sözleriyle merakımızı iyice kamçıladığı filmi yılın en iyilerinden.

Haberin Devamı

Hazmı zor bir büyüme hikâyesi

Kerkenez
Kes
Yönetmen: Ken Loach
1969/İngiltere/110’

Usta İngiliz yönetmen Ken Loach’un pek çok filme esin kaynağı olmuş başyapıtı “Kerkenez”, yoksul bir semtte sıkıntılar içinde büyüyen 15 yaşındaki umutsuz bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. SineBellek kapsamında 15 ve 17 Nisan tarihlerinde Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izleyebileceğiniz filmin ardından Ahmet Gürata’yla film okumasının yapılacağını hatırlatalım.

Mavili Amazonlarda

Rio 2
Yönetmen: Carlos Saldanha
2014/ABD/101’

4 yıl önce ilkini izlediğimiz ve yapımcıların yüzünü epey güldüren “Rio”nun devamının gelmesi kaçınılmazdı. Evcil kuşumuz Mavili’yi bu kez Harika’yla evlenmiş ve çocuklarıyla mutlu mesut bir hayat sürerken izliyoruz. Ancak Harika, çocuklarının kuştan çok insan gibi davranmalarından memnun değildir ve yabani hayata dönmek istemektedir. Mavili, Harika’yı üzmemek için gitmeyi kabul eder ve hep birlikte Amazonlara doğru uçarlar. İlk filmi sevenler kaçırmasın.

Kaptan ve Black Widow birlikte

Kaptan Amerika: Kış Askeri
Yönetmenler: Anthony Russo, Joe Russo
2014/ABD/136’

Marvel’in meşhur kahramanlarından Kaptan Amerika’yı iki sene önce “The Avengers/Yenilmezler”de dünyayı büyük bir beladan kurtarırken izlemiştik. Yaşanan dehşet verici olayların ardından Washington D. C.’de huzur içinde yaşamaya ve modern dünyaya uyum sağlamaya çalışan kahramanımız, S. H. I. E. L. D. üyesi bir arkadaşı saldırıya uğramasıyla yeniden maceraya koşuyor. Bu kez Black Widow ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, kendisini susturmak için gönderilen profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalayacaktır. Chris Evans ve Scarlett Johansson başrolde. Türün hayranlarına…

Haberin Devamı

Her gün yeniden ölmek

Hayaletli Ev
Haunter
Yönetmen: Vincenzo Natali
2013/ABD/97’

Lisa 16. yaş gününden bir önce ölür. Artık bir ölümsüze dönüşmüştür, sonsuza kadar yaşayacaktır. Ailesiyle birlikte hayatını kaybeden Lisa, hayatının son gününü her gün, defalarca, tekrar tekrar yaşamaktadır. Ancak bir süre sonra bir şey tarafından izlendiğini hissetmeye başlar. Külte dönüşmüş “Cube/Küp” filmiyle tanıdığımız Vincenzo Natali’nin yönettiği bu korku, genç yetenek Abigail Breslin’i başrole taşıyor.

Mendil ıslatacak

Kendime İyi Bak
Yönetmenler: Serhan Arslan, Ruhi Yapıcı
2014/Türkiye

İki aşk arasında kalan bir adamın yaşadıklarını anlatan “Kendime İyi Bak”, bolca mendil ıslatacak bir melodram. Aslı Tandoğan, Çağdaş Onur Öztürk ve Begüm Birgören’in başrolünde olduğu film, yönetmenlerin de ilk sinema deneyimi.

Cage’li drama

Haberin Devamı

Joe
Yönetmen: David Gordon Green
2013/ABD/117’

İlk filmi “George Washington”la büyük bir çıkış yakalayan David Gordon Green’in Venedik’ten iki ödüllü son filmi “Joe”, bir kasabada kereste şirketi işleten Joe ile yeni işe aldığı 15 yaşındaki genç Gary arasındaki arkadaşlığı anlatıyor. Nicolas Cage’in varlığına rağmen güçlü sinema duygusuyla kendini izlettiren bir dram.

Yazarın Tüm Yazıları