Yerli ERP yazılım firmalarından ekonomiye katkı

Güncelleme Tarihi:

Yerli ERP yazılım firmalarından ekonomiye katkı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 12:59

Yerli ERP yazılım firmalarının, 15 yılda Türk şirketlerine katkısı 4 milyar TL’yi buldu.

Haberin Devamı

Yerli Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılım firmalarının son 15 yılda Türk şirketlerine katkısı yaklaşık 4 milyar TL’yi buldu.

Türk şirketleri global firmaların 20 yıl önce ülkemize gelmesiyle Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) iş sistemleriyle tanıştı. O yıllarda bir şirkette yapılacak ERP yatırımı ortalama 1 milyon Euro olurken son 15 yıldır yerli firmaların pazara girmesiyle fiyatlar 200 bin Euro bandına oturdu. Şu an Türkiye'de yaklaşık 3 bine yakın işletme ERP yatırımlarını tamamlarken bu işletmelerin yüzde 60’nın ERP altyapısı yerli firmalar tarafından gerçekleştirildi.

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, son 15 yıldır yerli ERP yazılımını yapan firmaların, Türkiye'deki şirketlere ve ülke ekonomisine katkısının ortalama 1.5 milyar euroyu bulduğunu belirtti.

Türk şirketlerinin ERP yazılım ve danışmanlığında, son yıllarda ağırlıklı olarak yerli yazılım ve danışmanlık firmalarını tercih ettiğini anlatan Mehmet Önder, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ülke genelindeki şirketler son dönemde yerli ERP yazılım firmalarını tercih ediyor. Çünkü global firmaların uzun planlama süreçleri ve getirdiği yüksek maliyetler şirketlerin patronları ve üst düzey yöneticileri tarafından kabul görmüyor. Bundan sonra ve gelecekteki yıllarda, ülkemizde ERP pazarının ana oyuncusu, yerli ERP firmaları olacaktır” diye konuştu.

Yerli ERP firmalarının, sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyi yurtdışına ihraç etme noktasında yönünü komşu ülkelere çevirdiğini ifade eden Mehmet Önder, şunları söyledi:

“Kendi ERP yazılım firmalarını oluşturan Türkiye, önümüzdeki süreçte ülkemizde elde ettiği başarıları, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, yakın komşu ülkelere ihraç edecekr. Ülkemizde çalışkan, istekli, bilgi birikimi ve tecrübesi yüksek ciddi bir bilişim mühendisi ordusu varr. Bu mühendis ordumuz; yazılım alanında ülkemizin başarılarına yenilerini eklerken, Türkiye’nin yazılım ve danışmanlıkta bilgi ihraç eden bir ülke olmasını sağlayacak"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!