26 okula beyaz bayrak

Güncelleme Tarihi:

26 okula beyaz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:28

DENİZLİ'de Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılından bu yana uygulanan beyaz bayrak protokolü kapsamında 26 okula daha beyaz bayrak verildi. Beyaz bayrak alan 26 okulla birlikte Denizli'de beyaz bayrağa sahip olan okul sayısı 157'ye yükseldi.

Haberin Devamı

Toplum sağlığını korumak, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla 2006 yılında iki bakanlık arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen proje kapsamında Denizli'de 26 okula daha beyaz bayrak verildi. Görme Engelliler Okulu'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dermirciler, "2006 yılında düzenlenen protokol çerçevesinde okulların hijyeninin belli bir standarda yükseltilmesi konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Bugün 26 okulumuz daha beyaz bayrak alacaktır. Çocuklarımızın sağlığı için hayata geçirilmiş bir proje olmasından dolayı büyük önem veriyoruz. Ayrıca Beslenme Dostu Okul projemiz de devam etmektedir. Okul müdürlerimizin bu projemize de destek vereceğine inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, bugüne kadar 131 okulun beyaz bayrak aldığını belirterek, "Temiz okul, sağlıklı okul kampanyası devam ediyor. Bugüne kadar 131 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Bugün de 26 okulumuza daha beyaz bayrak veriyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda büyüyüp gelişmeleri için bu projeye büyük önem veriyoruz. Okullarımız tüm çalışanları ile bir ekip çalışması yaparak kurumlarını bu kriterlere uygun hale getiriyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından 26 okulun müdürüne beyaz bayrakları ve sertifikaları İbrahim Demirciler ve Reşat Erdoğan tarafından verildi. Beyaz bayrak sertifikaları iki yıl geçerli olacak. Her yıl en az bir defa yapılan denetimlerde koşulları taşımayan okullara süre veriliyor, süre sonunda yapılan ikinci denetimde de uygunluk sağlanamamışsa beyaz bayrak sertifikası iptal ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!