Üniversitelilerden formasyon protestosu

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden formasyon protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 11:01

Sakarya Üniversitesi’nde yaklaşık 1500 öğrenci formasyon haklarının kaldırılmasına yönelik başlatılan çalışmayı protesto etti. Rektörlük binasına da giren öğrenciler, Rektör Yardımcısı Musa Eken ile görüştü.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde dün kafeteryada toplanan öğrenciler, YÖK’ün formasyonla ilgili olarak bazı değişiklikler öngören çalışmasını protesto etti. Ellerinde ‘Varsa şekliniz KPSS’de yarışa bekleriz’, ‘Ne çektin be FEF’ yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri ve özel güvenlik görevlileri Rektörlük binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüşmek isteyen öğrencilere rektörün yurtdışında olduğu söylendi. Ancak üniversiteliler rektörlük önüne gelerek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ile görüşmeden ayrılmayacaklarını söyledi. Ancak bu istek kabul edilmeyince yaklaşık 250-300 öğrenci tüm uyarılara rağmen rektörlüğe girerek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eken ile odasına çıkıp görüştü.

Haberin Devamı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken öğrencilere bu sorunun YÖK’e iletilmesi noktasında yardımcı olacaklarını söyleyince öğrenciler sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!