Milli eğitim atamalarında şaibe iddiası

Güncelleme Tarihi:

Milli eğitim atamalarında şaibe iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 10:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılı İl-İlçe milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadrolarına Görevde Yükselme şartıyla yapılan atama başvurusu ve sürecin başlamasının ardından ortaya atılan şaibe iddiaları üzerine Türk Eğitim-Sen 1, No’lu Şube’de konu ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Haberin Devamı

Yazılı sınav öncesinde yayımlanan başvuru kılavuzu ve atama duyurusunda yapılan açıklamalarda İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerindeki birinci derece boş 1709 Şube Müdürü kadrosuna atama yapılmak üzere yapılan sözlü sınavda 70 ve üstü puan alanların başvuruları alınmaya başladığını dile getiren Türk Eğitim-Sen 1, No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, "Ancak bugüne kadar yapılan tüm atama dönemlerinde yaşanan şaibe dedikoduları ile maalesef bugün de karşı karşıya bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü verilerine göre 1883 münhal kadro içerisinde 1709 kadro için atama yapılacağı belirlenmiş ve kadro tahsisi bu sayı üzerinden ihdas edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde boş görünen 15 Şube Müdürü kadrosuna 6 atama yapılarak açık kalmaya devam edecek olan 9 Şube Müdürü kadrosu neden açık gösterilmedi" dedi.

Haberin Devamı

Buca İlçesi’nde 6 Şube Müdürü normuna rağmen 3 asil 4 vekil şube müdürü ile birlikte toplam görev yapan Şube Müdürü sayısı 7 olarak göründüğünü dile getiren Demir "Mevcut normu 6 olan bir ilçede 7’nci kişi hangi kadroda çalışıyor ve ücret ödemesi hangi mevzuata göre yapılıyor? Nüfus yoğunluğu bakımından Bornova ve Karabağlar ilçeleri ile aynı düzeyde değerlendirilmesi gereken Buca İlçesi’nde, anılan iki ilçede mevcut çalışan şube müdürü 6 iken neden 7 olarak devam ediyor? Nüfus yoğunluğuna göre ilçe normu 5 olarak belirlenen Çiğli İlçemizde boş olarak ilan edilen norm kadro sayısı 3 iken Buca, Bornova ve Karabağlar gibi nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerimizde açık ilan edilen kadro sayısı neden 1 olarak belirlendi? Yazılı sınav yapılmasına rağmen yazılı sınav sonuçları ile değil de sözlü sınav sonucuna göre atama yapılacak olması ile akıllarda soru işaretleri bırakan bu süreç açık ilan edilen kadrolardaki farklılıklarla yeni bir boyut daha kazandı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!