İngiltere Kültür Bakanı Maria Miller istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Kültür Bakanı Maria Miller istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 09:26

İngiltere’nin başkenti Londra’daki lüks evi için aldığı konut kredisi bedelini düşük göstererek yolsuzluk yaptığı iddia edilen Kültür Bakanı Maria Miller, parlamento denetim komitesi tarafından suçlamalardan aklanmış olmasına rağmen halktan ve milletvekillerinden gelen eleştirilerin devam etmesi sonucu istifa etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Miller bu sabah Başbakan David Cameron’a gönderdiği istifa mektubunda “Sayın Başbakanım, üzülerek kabineden istifa ettiğimi açıklamak zorundayım. Bana gösterdiğiniz kişisel desteğe minnettarım ancak farkına vardım ki bu yaşananlar bu hükümetin tüm ülkede yaptığı faaliyetleri gölgeliyor” dedi.

Başbakan Cameron ise Miller’a yazdığı açık mektupta istifayı üzülerek kabul ettiğini belirtirtti ve şöyle dedi:

"En başta hatırlatmak isterim ki siz, suçlamalardan aklandınız. Bu, konuyla ilgili tartışmalarda sürekli unutuluyor. Bu nedenle kabinedeki göreviniz sürecindeki tüm başarılarınızdan gurur duymalısınız. Özellikle bakanlığınız döneminde Eşcinsel Evlilik Yasası’nı İngiltere’de kabul edilmesinde önemli rol oynadınız ve birçok kişi daima bu konuda size minnettar kalacak."

Miller’ın 30 yıldır aktif rol aldığı Muhazafakar Parti’nin lideri mektubunu “Bir gün seni yeniden kabinede görmek istiyorum ve hükümetten bu şekilde ayrıldığın için çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

MILLER'IN YERİNE MÜSLÜMAN BAKAN

Maria Miller’in istifasının ardından İngiltere Kültür Bakanlığı’na birgün ülkenin ilk Müslüman başbakanı olabileceği iddia edilen Pakistan asıllı Sacid Cavid getirildi.

Bir otobüs şoförünün beş oğlundan biri olarak dünyaya gelen Cavid, çocukluğunun önemli bir kısmını uyuşturucu çetelerinin merkezi olduğu için İngiltere’nin “en tehlikeli sokağı” olarak bilinen Bristol kentindeki Stepleton Yolu’nda geçirdi.

Kültür Bakanlığı’na getirilmeden önce Hazine Bakanlığı bünyesinde görev yapan Cavid, 'Demir Leydi' lakaplı eski Başbakan Margaret Thatcher’ın en sevdiği danışmanlarından biriydi. Thatcher’in başbakanlıktan ayrılmasının ardından başarılı bir bankacılık kariyerine başlayan Cavid 20 milyon sterlinlik bir servet yaptıktan sonra politikaya geri dönmüş ve Maliye Bakanı George Osborne’un “oldukça başarılı” olduğu düşünülen bütçe programlarının hazırlanmasında önemli rol oynamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!