Hükümetin sosyal paketi

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin sosyal paketi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 01:59

Uyuşturucuyla mücadele ve hayvan haklarıyla ilgili iki kanun tasarısı, hükümetin gündeminde. Tasarı, uyuşturucuya ceza arttırımı, hayvanlara eziyet edene hapis gibi hükümler içeriyor.

Haberin Devamı

HÜKÜMET, tartışmalı MİT ve Danıştay düzenlemelerini yasalaştırdıktan sonra “sosyal konuları” gündeme taşımayı planlıyor. AK Parti MYK toplantısında gündeme getirilen düzenlemelerden biri, Cevdet Erdöl’ün uyuşturucu ile mücadele teklifi, diğer düzenleme ise Hayvan Hakları Tasarısı olacak. Bu iki düzenlemenin TBMM’nin hazirana kadar olan takviminde yasalaştırılması bekleniyor.
Sigara yasağının mimarı AK Parti milletvekili Erdöl’ün daha önce TBMM gündemine taşıdığı uyuşturucu teklifinde, “Satıcı değilim, sadece kullanıyorum” savunmasını önlemek için ‘bulundurma’ cezası getiriliyor. Teklif ayrıca, üzerinde uyuşturucu bulunanların okullara 100 metreden fazla yaklaşmaları durumunda, cezaların iki kat ağırlaştırılması, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişinin 18 yaşından küçük olması halinde tedavi görmesinin zorunlu tutulması gibi hükümler içeriyor.

Haberin Devamı

VE HAYVAN HAKLARI

Hayvan Hakları derneklerinin itirazları doğrultusunda değişiklikler planlanan ve halen çevre alt komisyonunda üzerinde çalışılan Hayvan Hakları Tasarısı’nın da önümüzdeki iki ay içerisinde yasalaştırılması planlanıyor. Tasarı özetle şu hükümleri içeriyor:
- Hayvanlara tecavüz eden, işkence ile öldüren, tehlikeli tür besleyerek insanların hayatını tehlikeye sokanlara hapis cezası verilebilecek.
- Hayvanlara işkence, dövme, aç-susuz bırakma gibi eziyetler yasak olacak.
- Ev ve süs hayvanlarının satışının yapıldığı yerlerde yırtıcı, saldırgan hayvan satmak yasadışı sayılacak.
- Evde hayvan besleyenlerin bu konuda eğitim alması zorunlu olacak. Eğitimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verecek.

SOKAK HAREKÂTI

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı büyük çoğunluğu madde bağımlısı olan çocukların sokaktan ve madde bağımlılığından kurtulmaları için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, muhtarlar ve belediyelerle işbirliği yaparak tespit edilen çocuklar için büyük bir yerleşke kuracak olan bakanlık lojmanlardan, Çocuk Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (ÇAMATEM) binasına, meslek edindirme atölyelerine kadar pek çok bölüm hazırlayacak. - Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!