Bakan Avcı: Kağıt ve kalemden kopmamalıyız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Kağıt ve kalemden kopmamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 13:39

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimde teknolojik ürünlerden öğretmen ve öğrencilerin faydalanması gerektiğini belirterek, “Öğretimin öncelikle ve daima kağıt ve kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zeminde geliştiğine inanıyoruz. Kağıt ve kalemden kopmamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı, “Eğitim teknolojilerini çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için ulaşılabilir bir yere getirmek için çalışıyoruz. Ama öğretimin öncelikle ve daima kağıt-kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zeminde geliştiğine inanıyoruz. Eğitimde teknolojiye ‘evet’ derken, başlangıçta kalem ve kağıt varda demekten kendimi alamıyorum. Eğitimde yeniliklerden faydalanmalı, teknolojiyi öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunmalıyız. Ama bunu eğitim ve öğretimin kadim geleneklerinden kopmadan yapmalıyız” dedi.
CNR Sektörel Fuarcılık ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) işbirliğiyle düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt ve Ofis Ürünleri Fuarı’nın açılışına katılan Bakan Avcı, eğitimde teknoloji kullanımına değinerek, kalem ve kağıdın önemli olduğunu vurguladı. “Kalem ve kağıdın meftunuyum” diyen Bakan Avcı şöyle devam etti:
“Kaleme, deftere, kağıda düşkün biri olarak burada bulunmaktan gerçekten mutluyum. Doğrusu, biraz boynu bükük kaldığını ve hep beraber biraz ihmal ettiğimize inandığım kurşun kalemlerin de stantlarda yer alıp almadığını merak ediyorum. Kırtasiye ürünlerinin ekonomiye katkı anlamında bu seviyeye gelmiş olması önemli. Ancak bu ekonomik faaliyet alanındaki ürünler hem bakan olarak, hem de kişisel olarak beni çok yakından ilgilendiriyor. Fuardaki ürünlerin önemli bölümü eğitim öğretim araçları. Kalem ve deftere sizler gibi meftunum. Evet teknoloji eğitim öğretim sahasına girdi. Eğitim teknolojileri diye bir alan bile var. Hepsini kabul ediyoruz. Eğitim teknolojilerini çocuklarımız için ulaşılabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Ama öğretimin öncelikle ve daima kağıt kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zeminde geliştiğine inanıyoruz. Sonuçta kalem ve kağıdın çoğaltılmasıyla elde edilmiş ürünlerle karşı karşıyayız. Eğitimde teknolojiye ‘evet’ derken, ‘başlangıçta kalem ve kağıt vardı’ demekten kendimi alamıyorum. Eğitimde yeniliklerden faydalanmalı, teknolojiyi öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunmalıyız. Ama bunu eğitim ve öğretimin kadim geleneklerinden kopmadan yapmalıyız. Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar gibi ne kadar araç varsa bu esasa hizmet eder. Teknolojik araçlara duyduğumuz ilgi onları vasıta olmakdan çıkarmamalıdır, yönetici ve satıcılardan sunum ve reklamlerda, anne babalardan da bu araçları kullanım konusunda gerekli özeni göstermelerini rica deiyorum. Yerde bulduğu kağıdı öpüp başına koyan bir kültürün mensuplarıyız, matbaanın olmadığı zamanlarda köylerimizde bile halk şairlerinin şiirlerini kaydetmek için defterler hazır olurdu. Sektör mensuplarına kağıt kalemin neye tekabül ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
Konuşmasının ardından plaket verilen Bakan Nabi Avcı, “Biz bakanlık olarak Türkiye’nin en kalabalık kamu kuruluşuyuz. Aynı zamanda en büyük kırtasiye tüketicisiyiz. Mendil ceplerinde dolma kalemleri taşıyan tüm öğretmenlerimiz adına, rahmete kavuşmuş öğretmenlerimize rahmet, emekli olmuşlara sağlık, çalışan öğretmenlerimize de başarı dileyerek onlar adına plaketi alıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!