Kadıköy'e 2 kadın Başkan Yardımcısı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköye 2 kadın Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 13:13

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 2'sini belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdiği 13 kadın meclis üyesini tanıttı. Başkan Nuhoğlu, Bingöl'de AK Parti'den belediye meclis üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görev verilmeyeceği için istifasıyla ilgili olarak da "Kadın adayın hem seçilmesi hem de belediye başkanlığı yardımcılığı görevinde sırf kadın olduğu için bulundurulmaması bu çağda hiç konuşulmaması gereken bir şey" dedi.

Haberin Devamı

30 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen 13 kadın meclis üyesinin tanıtım töreni yapıldı. Kadıköy Belediyesi toplantı salonunda yapılan tanıtım törenine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Yapılan seçimde yüzde 38'e yakın kadın meclis üyesi adayımız seçilerek bu noktaya geldiler. Aynı şekilde belediye başkan yardımcılığı görevine de iki kadın iki erkek arkadaşımız atandı. Bundan sonraki süreçte de kadınlar kendi nüfusları oranında toplumdaki yönetim kademelerinde eşit şekilde temsil edilmeleri temel hedefimiz. Kadıköy belediyemizde 21 müdürden 13'ü kadın. Yönetim anlamında belediyede eşit temsilin üzerindedir. Kadınların ve gençlerin katılmadığı siyasi hareketlerin başarılı olma şansı yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BU ÇAĞDA BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNMELERİNİ BEN ANLAMIYORUM"

Nuhoğlu, Bingöl'de Ak Parti'den belediye meclis üyesi seçildiği halde görev verilmeyeceği söylendiği için istifa eden Nurten Ertuğrul'un durumunu da değerlendirdi: Aslında çok üzücü bir olay. Bir kadın adayın hem seçilmesi hem de belediye başkanlığı yardımcılığı görevinde sırf kadın olduğu için bulundurulmaması bu çağda hiç konuşulmaması gereken bir şey. Çok üzücü bir şey. Nasıl böyle bir şey düşündüler yaptılar anlamak mümkün değil. Bu çağda böyle bir şey düşünmelerini ben anlamıyorum. Toplumunda anlayabileceğini zannetmiyorum"

KILIÇDAROĞLU'NA YUMRUKLU SALDIRI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyı da kınayan Nuhoğlu, "Çok ağır bir şey. Genel başkanımıza yapılan saldırı Türkiye'de demokrasi açısından ciddi bir tehdit. Geldiğimiz nokta itibariyle toplumun bütün bu gerginliği bu yansımasını açıklamak mümkün değil. Şiddetle kınıyoruz. Grup toplantısında böyle bir saldırının olması ciddi bir güvenlik zafiyeti. Ciddi şekilde kınıyorum" dedi. Toplumdaki gerginliğe dikkat çeken Nuhoğlu, "Toplumda biz ayrıştırma yapmıyoruz. Yüzde yüz üzerinde konuşuyoruz ama Başbakan ciddi şekilde toplumu geriyor. Müthiş bir gerginlik yaratıp ötekileştirme politikası izliyor. Farklı kesimler olarak düşünüyor. Diğer yüzde 50'lik kesimi ayırarak sanki onlar bu ülkede yaşamıyor gibi bir politika oluşturdu. Yani düşmanlık üzerine oluşturulan bir politika bu politika doğru değil. Biz bu ülkede hep birlikte yaşamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediye Başkanı yardımcısı olarak atanan Ebru Peştereli de şunları söyledi: "Kadınlar Kadıköy'de sosyal hayatın içindeler iş hayatının içindeler siyasette de eşit olarak temsil edilmek durumunda. Biz Kadıköy'de bunu sağlayabildik. Çünkü örgüte döndük. Örgütün kararlarına saygı duyduk. İnsanlar seçimle buralara geldiler. Arkadaşlarını temsil etme ruhuyla geldiler. Ülkü hanım ve ben başkan yardımcısı olduk ama diğer meclis üyesi arkadaşlarımızın bizden hiçbir farkı yok. Bizim yerimizde onlar da olabilirdi. Aynı şekilde bu görevi gerçekleştirirlerdi. Bu süreçte de bütün kararları beraber alıp bu örgütün getirdiği kadınların hepsinin fikrini temsil edeceğiz. Bu anlayış her yer de yayılırsa ne Ak Parti'deki Bingöl'deki olay yaşanır ne de diğer ilçelerde acaba daha az kadın var mı yok mu sorusunu sormayız." Başkan Nuhoğlu daha sonra kadın meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


BAKMADAN GEÇME!