Avrupalı turistin tercihi yine İzmir

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı turistin tercihi yine İzmir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 13:06

Yılın ilk çeyreğinde İzmir'e gelen turistlerin yüzde 70'ini başta Almanya olmak üzere Avrupalılar oluşturdu .

Haberin Devamı

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden bilgiye göre, 2014'ün ilk çeyreğinde kente hava yoluyla 60 bin 714, deniz yoluyla 27 bin 442 olmak üzere toplam 88 bin 156 turist geldi.

BİRİNCİ SIRADA ALMANLAR VAR

Yaz aylarında deniz turizmi ile konuklarını ağırlayan İzmir'i, tarihsel zenginliği, termal sağlık olanakları gibi nedenlerle Almanya'dan 31 bin 714, Hollanda'dan 7 bin 729, Fransa'dan 7 bin 3, İtalya'dan 5 bin 748, İngiltere'den 5 bin 291, Yunanistan'dan 3 bin 184, Belçika'dan 2 bin 525 kişi ziyaret etti.

İzmir'in 3 aylık turizm pastasında Almanlar yüzde 36, Hollandalılar yüzde 9, Fransızlar yüzde 8, İtalyanlar ve İngilizler yüzde 6'şarlık paya sahip oldu. Kente gelen turistlerin yüzde 4'ünü Yunanlar, yüzde 3'ünü ise Belçikalılar oluşturdu.

Haberin Devamı

"ARAP ÜLKELERİNDEN DE MİSAFİR AĞIRLAYACAĞIZ"

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'in son yıllarda Avrupa ülkeleri için çekim merkezi haline geldiğini ifade etti.

Turist sayısına bakıldığında 2013 yılının ilk 3 ayı ile bu yılın aynı dönemi arasında büyük fark olmadığını kaydeden Ediz, yıl sonuna dek turist sayısının 1 milyon 600 bine ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Arap ülkelerinden temsilcileri İzmir'de ağırladıklarını ve kentin tanıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ediz, sözlerini şöyle tamamladı:

"İran ve diğer Arap ülkelerinden bu yıl daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Çünkü sağlık ve kültür turizmi konusunda önemli girişimler var. Ulaşılabilirlik konusunun da gündeme girmesiyle turist sayısında artış olacağına inanıyoruz. İzmir'in erişilebilir bir şehir olması, insanların rahatça gezebileceği ve sağlıklı yaşayabileceği bir konumda bulunması turizmde gelişmeyi de beraberinde getirecektir. Sadece Arap ülkelerinden değil Avrupa ülkelerinden ziyaretçilerimiz de artacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!