Markafoni'nin tamamı satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Markafoninin tamamı satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 11:34

Türkiye e-ticaret pazarının önde gelen firmalarından Markafoni’nin tamamı satılıyor. 2011 yılında Markarfoni’ye ilk yatırımını Naspers’in sahibi olduğu MIH Allegro BV, şirketin yüzde 28.8’ini devralmak için geçtiğimiz hafta Rekabet Kurumu’na başvurdu. Hisse devrine onay çıkması durumunda Markafoni’nun kurucu ortakları Tolga Tatari ve Sina Afra şirketteki tüm paylarını satmış olacak. Şirket kaynakları ise, hisse devrinin planlanan süreç dahilinde olduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

Mart 2008’de kurulan Markafoni kuruluşundan kısa bir süre yakaladığı hızlı büyüme ile dikkat çekti. Markafoni’ye ilk yatırım 2011’de yapıldı. MIH Allegro şirketin yüzde 71.2’sini satın almıştı. 2011’deki ortaklık anlaşması sonrası Markafoni yurtdışında da siteler açmıştı.

Şirketin yüzde 71.2'lik hisesinin 200 milyon dolara satıldığı sektörde konuşulmuştu.

Markafoni, Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Ukrayna ve Yunanistan'da da özel alışveriş kulübü olarak faaliyet gösteriyor.

Kalan yüzde 28.8’lik hisse için izin başvurusu geçtiğimiz 4 Nisan’da yapıldı.

Analistler, Türkiye’de e-ticaret pazarının hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olduğu görüşünde. İşlem hacminin 40 milyar olduğu pazarda her yıl yüzde 30-35’lik bir büyüme söz konusu.

KARAR DAHA ÖNCE ALINMIŞTI
Konuya yakın şirket kaynaklarından edinebilen bilgiye göre, devir planı daha önceden alınan karar doğrultusunda gündeme geldi. Başlangıçta şirketin büyük bir bölümü, sonrasında kalan kısmın satılması planlanmıştı.

Haberin Devamı

Telefonla ulaştığımız Markafoni'nin kurucu ortaklarından Tolga Tatari ise, sürecin Rekabet Kurumu aşamasında olduğu için değerlendirme yapmasının uygun olmayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!