Balkona çıkıp özür dileyin

Güncelleme Tarihi:

Balkona çıkıp özür dileyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:22

Başbakan Erdoğan seçimden sonraki ilk grup toplantısında muhalefetin kirli ittifak yapıp, edep dışı kampanya sürdürdüğünü belirterek, “İhaneti sineye çekmeyeceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun bunu CHP, MHP, BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler” dedi. Milletin güvenoyu verdiğini vurgulayan Erdoğan, paralel yapıyla da mücadele edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, muhalefeti ‘balkondan özür dilemeye’ davet ederek, “Utanmadan sıkılmadan kendi arzu ettikleri gibi bir balkon konuşması yapmamızı istediler. Bütün yapılanları sineye çekip her şeyi unutmamızı bekliyorlar. Hayır, ihaneti sineye çekmeyeceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun bunu CHP, MHP, BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler” dedi. Erdoğan, ‘paralel yapıyla mücadele’ye ilişkin işbirliği çağrısını ise sık sık ‘diktatör’ diye eleştirdiği İsmet İnönü’nün ünlü sözü, “Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz” ile yaptı. Taraftarlarının Siirt’te mahkûmiyetine yol açan ‘camiler kışla, minareler süngü, müminler asker’ şiirini okuduğu AK Parti Grubu’nda Erdoğan, şunları söyledi:

İHANETİN İÇİNDE YER ALDILAR
Kirli ittifak yapıp ahlak, edep dışı kampanya yürüttüler. Sokak hareketlerini devreye aldılar. Terörü, vandallığı, faşizmi, ırkçılığı, nefret ve ayrımcılığı kullandılar. Türkiye’nin en hassas meselelerini, yaşam tarzlarını, inançları, mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda Türkiye’nin imajını karalamaktan tutun, yatak odalarına girip, insanların en mahrem görüntülerini kaydetmeye kadar insanlık, insaf dışı her yöntemden medet umdular. Bu yaşananları asla ve asla unutmayacağız. Dağa mesaj gönderenler, ‘Silahları elinize alın, Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusuna saldırın’ diye çağrı yapanlar oldu. Uluslararası platformlarda ne kadar Türkiye karşıtı odak, çevre varsa onlarla işbirliği yapacak kadar alçaldılar. Binlerce kişinin telefonunu hukuksuzca dinleyip ahlaksızca yayınladılar.

MIZRAK GİBİ MANŞETLER
Bu ülkede ‘Ben gazeteciyim, köşe yazarıyım, düşünürüm’ diye ortaya çıkanlar, devletin en gizli sırları üzerinden, insanların mahrem görüşmeleri üzerinden haftalarca ahlaksız şekilde yorum, yayın yaptılar. İnsanların iffetini, namusunu, şerefini, aile yaşantısını, kurdukları kurtlar sofrasına meze yapıp tatmin olmaz bir iştahla tüketmenin mücadelesini verdiler. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini, namuslarını, haysiyetlerini dahi gözden çıkarıp, onları bile fırlatmaktan çekinmediler. 30 Mart akşamından itibaren postal giymiş haber ajanslarını da kullanarak, sonuçları çarpıtmaya, insanları sokağa dökmeye çalıştılar. Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı, insanlık dışı saldırıları asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık, unutmayacağız. Basın ahlak ilkelerinin ayaklar altına alınarak manşetlerin, satırların, sütunların, köşelerin, vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Bu ülkenin inançlarına, değerlerine, huzuruna, kardeşliğine yapılan haince saldırıları, muhalefet partilerinin hainlerle yaptığı işbirliğini, hainlere nasıl taşeronluk yaptıklarını asla unutmayacağız.

AĞZINDAN SALYA AKARCASINA
Biz balkon konuşmasını milletimizin diliyle sandıkta yaptık. İşte MHP’nin Genel Başkanı çıkmış hâlâ adeta ağzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. 1 yılı aştı isimlerini ağzıma almadım. Demek ki bunlar başka dilden anlıyorlar. İnsanlara akıllarının anlayacağı şekilde hitap etmek durumundayız. Utanmadan hâlâ bize ‘diktatör’ diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı ya.

İHANETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Millet bize güvenoyu, en önemlisi halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatı verdi. Vatana ihaneti, ajanlık faaliyeti artık tescillenen bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Sorumluların hepsi yargı önünde hesap verecekler. Kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler. Hukuk dışı ekonomik faaliyetin tamamını inceleme altına alacağız. Kayıtsız şeklinde toplanan paralarında, haraçların da hesabı tek tek sorulacak. Halkımıza çağrı yapıyorum, elinizdeki bilgileri lütfen bizimle paylaşın. Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmışlık duygusu içinde olduklarını biliyorum. Bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim, gönül insanı, hoca değil; bir holding patronu, örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür. Onlar gibi biz de ihanete uğradık.

TARİH SİZİ AFFETMEZ

Haberin Devamı

Twitter, YouTube ve Facebook gibi uluslararası şirketlerin kuralsız biçimde Türkiye’ye yönelik saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Bunlar birçok ülkenin kurallarına uyduğu gibi Türkiye’nin de kurallarına uymak zorundadır. Gelecekler burada vergilerini ödeyecekler, yasalara saygı gösterecekler. Birileri çıkıp bu çıkarları milli çıkarlarımızın üzerinde görebilir. En acil hukuki sorunlarını gündeme almayanlar alelacele kararlar verebilir. Bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Ama eğer siz kalkar bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan, bütüncül bir yasa veya bir orada uygulamayı getirme kararını alacak olursanız, tarih sizi affetmez. Bu aceleci yaklaşım yanlış. Ha bize düşen neydi, bu karara uymak, biz de uyduk. Ama saygı duymak zorunda değilim ve saygı duymuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!