Yunanistan'da gazeteci gözaltısı büyük tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda gazeteci gözaltısı büyük tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:13

YUNANİSTAN’da sağ eğilimli ANEL Partisi milletvekili Rahil Makri’nin şikayeti üzerine bir gazetecinin gözaltına alınması büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

ANEL milletvekili Makri, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin cezaevinde tutuklu milletvekilleri lehindeki konuşmasını haber yapan Elefteros Tipos gazetesi muhabiri Despina Kontaraki hakkında, “toplumun bir kesimini kendisine karşı yönlendirdiği ve bu nedenle hayati tehlike ile karşı karşıya bulunduğunu” iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Pazar günü gözaltına alınan Kontaraki, ifade verdikten kısa süre sonra serbest bırakılırken, ANEL milletvekiline büyük tepki geldi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu, “Bir siyasetçinin, kendisini eleştiren gazeteciler hakkında gözaltına alınması talebiyle suç duyurusunda bulunması kabul edilemez” dedi. Ana muhalafetteki Sol Koalisyon (SYRİZA) Partisi’nden yapılan açıklamada ise “Gazeteci Kontaraki’nin gözaltına alınmasını protesto ediyoruz” denildi. Atina Gazeteciler Cemiyeti de “gazetecilerin suç duyurularına ve tehditlere boyun eğmeyeceğini” dile getirdi.

Ses kayıtlarına yayın yasağı

Haberin Devamı

Yunanistan’da tape skandalına yasak geldi. Kamu Düzeni Bakanılığının talebiyle, Altın Şafak Partisi’nin elinde bulunduğunu ileri sürdüğü yeni ses kayıtları ve video görüntülerinin yayınlanmasını yasakladı.
Altın Şafak milletvekili İlias Kasidiaris, geçen hafta Başbakan Andonis Samaras’ın en yakın çalışma arkadaşlarından Hükümet Genel Sekreteri Panayotis Baltakos ile yaptığı bir görüşmenin görüntülü ses kaydını yayınlamıştı. Yeni kayıtların olabileceği konuşuluyordu. Yasak Yunan basınında tepki çekti. Avgi gazetesi dün boş birinci sayfayla çıkarak yasağı protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!