Kılıçdaroğlu'na 55+1 yumruğu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna 55+1 yumruğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:22

Hakkında uyuşturucu kullanımı ve ticaretini de içeren 55 suç dosyası bulunan 1986 doğumlu Orhan Övet, milletvekili kulisinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu yumrukladı. Saldırgan ilk ifadesinde, “TBMM’ye ‘CHP grubuna geldim’ diyerek girdim” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup konuşmasına gelişi sırasında milletvekili kulisinde Erzurum, Merkez nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Orhan Övet’in yumruklu saldırısına uğradı. Hakkında uyuşturucu kullanımı ve ticaretini de içeren 6 sabıkasının yanı sıra 55 suç dosyası bulunan ve Ankara Altındağ’da yaşayan Övet, ilk ifadesinde “TBMM’ye ‘CHP grubuna geldim’ diyerek girdim. ‘Kafa atmayı’ planlamıştım. Kendisini grup toplantı salonuna giden koridorda beklemeye başladım. BDP’lilerle tokalaşmak üzere durduğu sırada yumrukla saldırdım” dedi.

Saldırgan böyle götürüldü




TOKALAŞIRKEN

Kılıçdaroğlu saat 13.30 sularında, 2014 yerel seçimleri sonrasındaki ilk grup toplantısına katılmak üzere grup başkanvekilleri ve koruma ekibiyle birlikte makam odasından ayrıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, iktidar kulisinden CHP grup toplantısına açılan koridora girdiği sırada BDP milletvekilleri Sırrı Sakık ve Altan Tan ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, önce Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ardından da Muş Milletvekili ve BDP’nin Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık ile tokalaştı. Tam bu sırada saldırgan Övet, Kılıçdaroğlu’na 2 yumruk attı. Saldırının etkisiyle dengesini kaybeden ve gözlüğünü düşüren Kılıçdaroğlu’nun üstüne kapanan koruma ekibi kendisini korumaya aldı. Gürsel Tekin, danışman Mutlu Gürler, Gençlik Kollarından Deniz Demir ve Dönüş Özgür ilk müdahalede bulundu. CHP Gençlik Kolları üyesi bazı gençler ile bazı milletvekilleri saldırganı yere düşürerek dövmeye başladı. Sakık başta olmak üzere araya girenler, koruma amacıyla saldırganın üzerine kapanmaya çalıştı.

Kuaföre sokuldu

TBMM polisi, saldırganı devam eden fiziki müdahalelerden korumaya çalışarak, milletvekili odalarıyla Genel kurul salonunu birleştiren tünele açılan kadın kuaförüne soktu. Bir grup CHP milletvekili ise saldırganın bahçeye çıkartıldığını düşünerek, TBMM kampüsünde Övet’i aramaya başladı. Övet, Emniyet’e götürülmeden önce Devlet Demiryolları Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. TBMM’deki kargaşa sırasında Kılıçdaroğlu da koruma ekibi tarafından yeniden makamına götürüldü. Saldırı nedeniyle oluşabilecek morarmaya karşı Kılıçdaroğlu’nun yüzüne önce ‘madeni para’ ardından da ‘buz’ uygulaması yapıldı.

Kılıçdaroğluna 55+1 yumruğu


Tek girmiş

Haberin Devamı

ORHAN Övet, TBMM güvenlik kameralarındaki görüntülere göre 10.31’de Meclis’in Dikmen Kapısı’ndan giriyor. 10.32’de X- Ray’den aranarak içeri alınan Övet, 10.36’da ziyaretçi kartını alıp Meclis yerleşkesine adımını atıyor. İkinci görüntüde Övet, ziyaretçi kabul binasından çıktığı sırada not kağıdı olduğu tahmin edilen bir materyale bakıyor. O sırada çevresine bakınması da dikkat çekiyor. Üçüncü kamera görüntüsü ise 10.43’ü gösteriyor. Övet CHP grup toplantı salonuna inen 3 no’lu kapıdan giriyor. Dördüncü görüntüde kulise inen girişin X- Ray cihazında aramadan geçirildiği görülen Övet’in 10.43 ile saldırı anı 13.30 arasında kuliste vakit geçirdiği tahmin ediliyor. CHP’lilerin Övet’e, ‘beyaz montlu’ bir kişinin eşlik ettiği’ iddiasına karşın kamera görüntülerinde Övet’in yalnız olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

ONLAR DA SALDIRIYA UĞRADI


Kılıçdaroğluna 55+1 yumruğu
Saldırı sonrası kürsüye çıktı: Yumruk da atsalar geri adım yok

Kılıçdaroğluna 55+1 yumruğu
Başbakan aradı, Gökçek tweet attı... Yumruklu saldırıya ilk tepkiler

Kılıçdaroğluna 55+1 yumruğu
Alperenler: Bizden değil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!