17 Aralık önergeleri okundu

Güncelleme Tarihi:

17 Aralık önergeleri okundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 18:51

CHP ve AK Parti’nin, 4 eski bakan ile ilgili verdiği soruşturma önergeleri, TBMM Genel Kurulu’nda okundu. İçtüzük gereği önergelerin en geç bir ay içinde Meclis’te görüşülmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Gündem dışı konuşmaların ardından eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Soruşturması açılmasını içeren CHP ve AK Parti’nin verdiği 4 ayrı önerge okundu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kendilerinin verdiği 4 önergenin okunmasının ardından söz alarak şöyle konuştu:

“CHP’li milletvekilleri ile AKP’nin önergesinin içeriği hakkında çok temel fark var. Bizimkiler TBMM İçtüzüğü’ne uygun hazırlanmıştır. İktidar grubunun verdiği önerge ise yasak savma kabilinden, 4 bakanı şimdiden aklama içeriğine sahiptir ve gerekli şartları taşımamaktadır. Bu önergenin işlem görmemesi gerekir. Eksikliğin AKP Grubu tarafından tamamlanması gerekir. Bakanların, suçları görevi sırasında işlediklerine önergede yer verilmeli.”

Haberin Devamı

uerdem@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!