Fatura köylüye kesildi

Güncelleme Tarihi:

Fatura köylüye kesildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:49

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken 2011 genel seçimiyle kıyasladı ve “Oylarımızı artırdık” dedi.

Haberin Devamı

Engin, Büyükşehir Yasası’nın ve küskünlerin sonucu etkilediğini belirterek, parti üyesi olup ihanet edenleri disipline vereceğini açıkladı, “Sayılarının kaç olduğu hiç önemli değil. Partinin yüzde 50’si giderse de gider, parti bu şekilde yoluna devam edemez” diye konuştu.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Balçova Termal Tesisleri’nde partisinin ilçe başkanlarıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantının basına açık bölümünde konuşmasına teşekkürle başlayan Engin, bazı ilçelerde itiraz etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını öne sürerek, seçime gölge düştüğünü öne sürdü. Engin, “Maalesef teknolojik imkanlara rağmen sandık başkanlarının, seçim kurulu başkanlarının, müdürlerinin objektif olmadıklarını, bilgileri gizlediklerini ve birçok yerde müdahalelerle iktidar lehine sonuç çıkardıklarını biliyoruz. Bu yönde ciddi kuşkularımız var. İzmir’de sandığa küçük de olsa gölge düştü” dedi.

Haberin Devamı

Eleştiriye disiplin sopası
İl Başkanı Ali Engin, daha seçim bitmeden CHP’nin başarısız olduğunu söyleyip, istifa çağrısı yapan partililerin disipline verileceğini belirterek, şunları söyledi:
Seçim sonuçları yeni elimize geçti. Parti il yönetiminde sonuçları değerlendirdik. Bugün de ilçe başkanlarıyla değerlendireceğiz. Her demokratik kurum böyle yapar. Daha seçim sandığı açılmadan sözde partili bazı arkadaşlarımızın, ki bunlar parti yöneticiliği de yapmış kişilerin ‘bu bir seçim başarısızlığıdır’ demesi, itirazlarımız sürerken, ağlayan vatandaşlar umudunu yitirenler varken bu arkadaşların subjektif, bilgiye dayanmadan bu değerlendirmelerini esefle karşılıyorum. Partide yeni bir siyaset dili ve kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Evrensel kurallarla siyaset biliminin içerdiği kuramlarla bunu tartışabiliriz. Daha ilk gece nasıl oluyor da bu derin analizler yapılıp, hakaretler, istifaya çağrılar yapılıyor? Bunu eski alışkanlık olarak görüyor, bir dahaki seçimde bu tür alışkanlıkların tekrarlanmamasını, bu alışkanlıkları terk etmeyen arkadaşların parti üyeliği dahil her şeyin gözden geçirileceğini ifade etmek istiyorum.”

Haberin Devamı

YASA ETKİLİ OLDU

Engin, 2014 seçim sonuçlarını değerlendirmeden önce 2009 yerel seçim ve 2011 genel seçim sonuçlarını hatırlattı. 2011 genel seçimlerinde İzmir’de CHP’nin 43.81, AK Parti’nin yüzde 36.86, MHP’nin ise yüzde 11.22 oy aldığını hatırlatan Engin, bugünkü sonuçta Büyükşehir Yasası’nın etkili olduğunu ileri sürdü. Engin, şöyle konuştu: “Parti hangi koşullarda seçime giriyor ona bakmalıyız. Beş yıl önceye dönersek AKP maç devam ederken oyunun kurallarını değiştirdi. Kiraz’ın dağ köyündeki vatandaş hayatında ilk defa ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanına oy verdi. Bu yeni bir durum. Seçmen değişmiş, kurallar değişmiş. Eski parametrele seçime gidilseydi Ödemiş’i, Selçuk’u kazanıyorduk, elmalarla armutlar birbirine girdi.”

Haberin Devamı

GÜVERCİN YARIŞI
İl Başkanı Engin, İzmir’deki seçim sonucunda CHP’den ayrılıp yarışa DSP’den girenlerin de etkili olduğunu partiye ihanet ettiklerini iddia etti. Engin, “Bu seçim, son 20 yılda partimizin görmediği, Genel Başkanı Ecevit isminin de unutulduğu, bir güvercin uçurma yarışına dönüştürüldü. Bugüne kadar partilerine bir liralık katkıda bulunmayanlar, CHP’ye seçim kaybettirmek için DSP’ye gidip 300 bin lira harcadı. CHP’ye kaybettirme yemini eden bu kişiler, seçime sadece CHP giriyormuş gibi diğer partileri eleştirmediler. Bunu ihanete dönüştürdüler. Torbalı, Menderes, Kınık, Aliağa gibi ilçelerde bu arkadaşlarımızın yoğun iftira ve çabalarının sonucu kaybetmede en önemli etken oldular. Kırsalda MHP’nin bu kadar oy alacağını tahmin etmiyorduk. Bu İzmir için yeni bir durum.”

Haberin Devamı

İLK EK ZOY VERENLER VAR
· Engin, 2011 seçim sonuçlarına göre AK Parti ve MHP oylarını düşürürken CHP’nin artırdığına dikkat çekerek, daha önce sadece muhtar seçimi için oy veren köylünün ilk kez ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanmasının sonuçta etkili olduğunu söyledi. Engin, şu değerlendirmeyi yaptı: “60 yıl sonra Bayındır’da, 65 yıl sonra Tire’de seçim kazandık. Bir müddet sonra Ödemiş ve Kınık’ın köylerinden de oy alacağız. Onlar da CHP’li belediyelerin kırsal kalkınmaya verdiği önemi görecekler. Çünkü daha ilk kez bu seçmen belediye seçiminde oy kullandı. Bu gerçeğin bilinmesi lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!