Gelinlik bizim işimiz

Güncelleme Tarihi:

Gelinlik bizim işimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:49

İzmir’i gelinlikte dünya markasına dönüştürmek için kolları sıvayan Egeli ihracatçılar rekabetçilik çalışmasını tamamladı.

Haberin Devamı

EGE İhracatçı Birlikleri yaklaşık 6 ay süren Gelinlik ve Abiye Sektörü Rekabetçilik Çalışması’nı (IZYWED) tamamlayarak, ihracat hacmi ve rekabet gücünü artıracak stratejik yol haritasını hazırladı. Birliğin İzmir Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği işbirliğinde yürüttüğü çalışma ile İzmirli firmaların iç ve dış piyasada yaşanan fiyat rekabeti sorununun önüne geçecek, hem ihracatlarını hem de rekabet güçlerini artıracak hareket planını uygulamaya başladı.

10 üretimden 7’si

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye’de her 10 gelinlikten 7’sinin İzmir’de üretildiğini belirttiği basın toplantısında, sektörde marka yaratmak için harekete geçtiklerini söyledi. Gelinlik sektörünün, evlilik alanının sadece yüzde 4’üne hakim olduğunu vurgulayan Kızılgüneşler, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Katma değeri artırmak için diğer yüzde 96’lık paya baktık. Yurtdışından paket evlilik işi de yapılabilir. 100- 150 yabancı çift getirilip burada gelinliği, giyimi, düğünü, balayı paket halinde sunuluyor. Bunun gibi organizasyon firmalarıyla birlikte çalışılabilir. 1100 firma aynı noktaya saldırıp birbirini kıracağına, bu şekilde farklı alanlara yönelinebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!