Hacıosmanoğlu da Demirören'e yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Hacıosmanoğlu da Demirörene yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 17:25

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun "Şike ve ırkçılık konusunda yerel federasyonlar UEFA'nın kararlarına uymak zorundadır" dediğini belirterek, buna rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in "Bu iş bitmiştir" açıklamasının, UEFA'ya çekilmiş bir rest olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TFF Başkanı Demirören'in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları büyük bir şaşkınlıkla izlediğini ifade ederek, şu görüşlere yer verdi: "UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun, 'Şike ve ırkçılık konusunda yerel federasyonlar UEFA'nın kararlarına uymak zorundadır, TFF'nin alması gereken kararları onlara sorun' sözlerine rağmen Yıldırım Demirören'in 'Bu iş bitmiştir' açıklaması UEFA'ya çekilmiş bir resttir. Demirören'in ayrıca 'Hem milli takımı hem de 10 takımımızı kurtardım' sözleri Türk futbolundaki kirliliği ne denli desteklediğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Kazakistan'daki kongreyi takip eden avukatlarımıza UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik'in, 'UEFA'nın her toplantısını, her kongresini yerinde takip edip, hakkınızı arayarak bizi zor durumda bırakıyorsunuz' sözleri, sayın Erzik'in de temiz Türk futbolunu istemeyen aktörlerin arasında yer aldığını gösteriyor."

Hacıosmanoğlu açıklamasında, "Şikeyi adeta destekleyen, hırsızı koruyan ve kollayan bir anlayışın Türk futbolunu uçurama götürdüğü apaçık ortadadır. Bu bağlamda sayın Demirören ve ekibini düşünmeye davet ediyorum. Türkiye'de mücadele eden tüm kulüplerinin haklarını savunmakla mükellef olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bir kulübün arkasına sığınarak kendisine bağlı olan tüm kurumları da etkisi altına almaya çalışıyor. Mücadelemiz, hakkımız olan şampiyonluğun iadesine kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, TFF'nin son Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili aldığı karara ilişkin de şunları kaydetti: "Fenerbahçe maçında hükmen mağlup sayılmamıza ilişkin, sözüm ona TFF Yönetim Kurulu kararına saygı duymuyoruz. Sabahın erken saatlerinde 15 dakika süren toplantıda böylesi önemli bir karar alınması manidardır. Bu kadar kısa bir zamanda kararın açıklanması, hükmün daha önceden belli olduğunu gösteriyor."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!