'Küfürsüz bir gün geçirmek istiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Küfürsüz bir gün geçirmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 00:00

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) üyesi bir grup doktor, hemşire ve sağlık çalışanı, pazar günü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 doktor ile 3 sağlık görevlisinin darp edildiği iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi.

Haberin Devamı

Acil servis önünde toplanan sağlıkçılar başhekimlik önüne kadar yürüdü.

"SALDIRILAR 'VAKA-İ ADİYE' HALİNE GELDİ"

"Sağlıkta şiddete son" yazılı pankart taşıyan grup adına yapılan açıklamada, "Hekimlere, hemşirelere, sağlık emekçilerine saldırılar 'vaka-i adiye' haline geldi. Bu adiliği yapanlara, göz yumanlara ve sessiz kalan yöneticilere bir çift sözümüz var; Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanları tehditsiz, küfürsüz, saldırısız bir gün geçirmeyecek mi? Ne yazık ki sağlık ortamında yaşanan şiddet konusunda yıllardır duvara konuşuyoruz. Hekimler bıçaklanarak öldürülüyor, hamile kadın sağlık çalışanları tekmeleniyor. Son olarak 6 Nisan Pazar akşamı saat 17.45 sularında hastanemiz acil servis sarı cerrahi odasında sağlık emekçileri bir kez daha saldırıya uğradı. Daha önce elinde sütur atılmış olan hasta ve bir yakını ağır hakaretler ve küfürler savurarak acil cerrahi odasına girip, 'Elime iyi dikiş atmamışsınız. Elim enfeksiyon kaptı' diyerek sağlık çalışanlarını taciz etmiş, ardından kendisini uyaran doktor ve sağlık memuruna ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurarak yumruk atmış ve odada bulunan cerrahi makası eline geçirip doktor ve hemşirelere saldırmıştır" denildi.

Haberin Devamı

KÜFÜRSÜZ BİR GÜN GEÇİRMEK İSTİYORUZ / Foto Galeri

"GÜVENİN OLMADIĞI YERDE SAĞLIK HİZMETİNDEN SÖZ EDİLEMEZ"

Açıklamada, "Saldırı sonrası bir arkadaşımızın elinde kırık oluşmuş, bir arkadaşımız göğsünden yaralanmış ve diğer üç arkadaşımız sıyrıklar ve morluklarla saldırıyı atlatmışlardır. Olaydan kısa bir zaman sonra özür dileme bahanesiyle tekrar hastaneye gelen saldırgan yakınları arkadaşlarımızı bir kez daha yumruklayarak darp etmişlerdir. Buradan bu ülkeyi ve sağlık kurumlarını yönetenlere ve kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Sağlıkta yaratılan bu şiddet iklimi çok tehlikelidir. Biz sağlık çalışanları için can güvencesini ortadan kaldırırken, sağlık hizmetinin niteliğini ve güven iklimini de yok ederek hastalara da büyük zarar vermektedir. Bilinmelidir ki güvenin olmadığı yerde sağlık hizmetinden söz edilemez. Ülkemizde ve hastanemizde bir an önce sağlık ortamında şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin alınmasını istiyoruz" denildi. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken grup açıklamanın ardından görevlerinin başına döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!