Neden kaybettiler?

Haberin Devamı

ÖDEMİŞ 130 bin nüfusuyla İzmir’in nüfusu en kalabalık ilçesi. Selçuk gerçek bir turizm cenneti. Her ikisini de CHP elinden kaçırdı. Acaba neden?

Geçen yıl çeşitli projeler için birkaç kez Ödemiş’e gitmiştim. Sohbetlerim sırasında AKP’li olanların bile CHP’li Başkan Bekir Keskin için “Bugüne kadar Ödemiş’e gelmiş en çalışkan belediye başkanı” dediklerine şahit oldum. ODTÜ Elektrik mezunu Keskin mühendislikten gelen bilgi birikimiyle pek çok yaratıcı projeyi hayata geçirmeye başlamıştı. Örneğin bunlardan biri bölgedeki on binlerce büyük baş hayvanın gübrelerinden elektrik üretecek tesislerdi. Bu projesinin onayları büyük ölçüde tamamlanmıştı.

Peki, Ödemiş’te sorun neydi? Bekir Keskin, 55 bin nüfusun yaşadığı kırsal kesimden özellikle dağ köylerinden AKP’ye oy gittiğini söylüyor. Hükümet kanalıyla bu köylere dul aylığından, hastalık, ölüm gibi akla gelebilecek her fırsatta sosyal yardım fonlarından kaynak akıtılması oyları AKP’ye çevirmiş.

Haberin Devamı

Ama asıl darbe geçen seçimlerde CHP’ye destek olan MHP’den gelmiş. Seçimi kendi adayının kazanacağı gerekçesiyle MHP’nin son anda tavır değiştirmesi AKP’ye yaramış. Sonuç; AKP yüzde 39.6, CHP 37.6, MHP 20.26...

Selçuk’u parti içi kavga bitirdi

SELÇUK’ta sadece 16 oyla başkanlığı AKP’ye kaptıran CHP’yi parti içi kavga vurmuş. CHP’lilerin Büyükşehir için Başkan Kocaoğlu’na verdikleri oy sayısı yaklaşık 14 bin 500. Kendi ilçelerinde yeniden aday gösterilen eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e verdikleri oy ise sadece 8 bin 600. Eski başkana kızan yaklaşık 6 bin seçmenin oylarını CHP’den esirgemeleri 16 oy farkla AKP’nin kazanmasını sağlamış.

Başkan Kocaoğlu hafta başında yaptığı açıklamada sekiz ilçeyi neden kaybettiklerinin analizini yapacaklarını söylüyordu. Bence CHP hiç vakit kaybetmesin. Başbakan Erdoğan “Olmayacak” dese bile ağustos ayında cumhurbaşkanlığı ile erken genel seçimin birlikte yapılması sürpriz olmaz. Ekonominin gerçekleriyle uyuşmasa bile, Başbakan, Para Piyasası Kurulu’na “Faizleri düşürmek için toplanın” çağrısı yapıyorsa havada seçim kokusu var demektir.

Yazarın Tüm Yazıları