Gaziemir'de pompalı tüfekle kuyumcuyu yaralayan zanlı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirde pompalı tüfekle kuyumcuyu yaralayan zanlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:49

İZMİR'in Gaziemir İlçesi Sarnıç Mahallesi'nde 29 yaşındaki Ahmet Sayıner ile kardeşi 27 yaşındaki Aykut Sayıner'in sahibi olduğu kuyumcuya soygun için gelip Aykut Sayıner'i pompalı tüfekle yaraladıktan sonra kaçan dört şüpheli polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Yaralanıp hastaneye kaldırılan Aykut Sayıner'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Sarnıç Mahallesi Büyük Menderes Caddesi numara 180/B'deki Sayıner Kuyumculuk'ta dün saat 15.00 sıralarında yaşanan olayda, iki kişi, Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner'in sahibi olduğu kuyumcu dükkanına geldi. Şüphelilerden kar maskeli olanı, dışarıda kalıp gözcülük yaparken, kapişonlu ve elinde pompalı tüfek bulunan işyerine girdi. İddiaya göre şüpheli, altınların elindeki çantaya konulmasını istedi ancak iki kardeş direndi. Bunun üzerine şüpheli pompalı tüfeği ateşledi. Silah sesi üzerine çevrede bulunanlar polis ve sağlık ekiplerini ararken, iki kişi koşarak kaçmaya başladı. Şüphelilerden biri, 1054 Sokak'ta önce çanta ve beresini ardından da eldivenlerini yol kenarındaki evlerin bahçesine attı.

SIKI TAKİPLE YAKALANDILAR
Olayın ardından çok sayıda polis, bölgeye sevk edildi. Şüphelilerin kendilerini bekleyen bir otomobille kaçtığını tespit eden polis, çevre yollarda uygulama noktaları oluşturdu. Buca İlçesi Kaynaklar Mahallesi girişinde, şüpheli bir otomobili durduran polis, iki kişiyi yakaladı. Kısa sürede iki kişinin soygun girişimine karıştığı belirlendi. Yakalananların, ormanlık alanda diğer iki şüpheliyi araçlarından indirdiklerini söylemesi üzerine, polis bölgeyi çembere aldı. Bir piknik alanında diğer iki şüpheli de kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan dört kişinin daha önce de poliste çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

YARALI KARDEŞİN DURUMU İYİ
Olay sırasında koltuk altından yaralanıp ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aykut Sayıner ameliyatın ardından servise çıkartıldı. Sayıner'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan olayın şokunu yaşayan Ahmet Sayıner, "İçeriye giren şüpheli, 'Elinizi havaya kaldırın altınları çantaya doldurun' dedi. Daha sonra elindeki tüfeği ateşledi ve kaçtı. Herşey bir anda olup bitti. Kardeşimin durumu iyi, zanlılar da kısa sürede yakalanmış. Polise teşekkür ederim" diye konuştu. Sorguları süren şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!