Demir: İzmir'de üç kişiden biri AK Parti'ye oy verdi

Güncelleme Tarihi:

Demir: İzmirde üç kişiden biri AK Partiye oy verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 12:20

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, seçim sonucunu "İzmirli seçmen, kenti "kale’ olarak gören anlayışı sandıkta uyardı. CHP’nin oylarını gerilettiği kentte AK Parti yüzde 36 oranında kemikleşti. İzmir’de her üç kişiden biri AK Parti’ye oy verdi" sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, partisinin seçime moralli girdiğini, sandıklarda çok iyi örgütlendiğini belirterek, "AK Parti teşkilatları, İzmir’de yerel seçime 11 yıl Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Binali Yıldırım’ın kaptanlığında moralli girdi. Partimiz, ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde de titiz ve detaylı bir çalışma yürüttü. Her ilçede teşkilatımız, adaylarının arkasında dimdik durdu. Partinin özellikle kadınları ve gençleri propaganda döneminde büyük bir özveriyle çalıştı. İzmir’in 10 bin 296 sandığında 41 bin 184 partili görev alarak oyları, namusları gibi korudu" dedi.

YILDIRIM RÜZGARI

İl Başkan Yardımcısı Demir, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın İzmir’de yürüttüğü kampanya ile teşkilatın yanı sıra diğer partileri de hareketlendirdiğini vurgulayarak, "Binali Yıldırım’ın rüzgarıyla özellikle CHP’li belediyeler sandığın yaklaştığını görünce göstermelik işler yapmaya başladı. CHP’nin genel seçim havasında yürüttüğü kampanyaya karşılık AK Parti seçmene dokundu, siyaset değil proje konuştu. Binali Yıldırım, günde iki ilçede miting yapıp, kentin iş dünyasından meslek örgütlerine, kanaat önderlerinden hemşehri derneklerine kadar herkesi dinleyip seçmenle birebir görüşürken partililerimiz de 1414 projeyi her kapıyı çalarak anlatmaya çalıştı" dedi.

YÜZDE 36 KEMİK OYUMUZ VAR

AK Parti’li Aziz Demir, seçim sonuçlarını rakamlarla ortaya koyarak şu değerlendirmede bulundu:

"AK Parti İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 29.2 olan oyunu yüzde 36’ya çıkarmıştır. 11 yıllık bakanlık karnesi hep pekiyi olan Binali Yıldırım’a, 1 milyona yakın İzmirli "evet’ dedi. Bu sonuç, Yıldırım’ı başkanlık koltuğuna taşıyamasa da partinin oyunun yüzde 36 oranında kemikleştiğini gözler önüne serdi. İzmir’de üç kişiden biri AK Parti’ye oy verdi. AK Parti’nin Gezi olayları ardından 17 Aralık ve sonrasında yaşadığı süreç, rakip partiler arasında içgüdüsel birleşmeye neden oldu. Buna rağmen son seçimde 2009 seçimlerine kıyasla parti oyları Menemen’de 10, Seferihisar’da 8, Bergama ve Kınık’ta 6, Aliağa, Buca, Konak ve Karaburun’da 5, Karabağlar’da 4 puan arttı. 2009 yerel seçimlerinde sadece Bayındır’ı kazanan AK Parti, son seçimde Selçuk, Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Kınık ve Menderes’i de hizmet kervanına kattı. Altı ilçede toplam 127 bin 682 seçmen AK belediyecilikten yararlanmak istedi."

23 MECLİS ÜYESİ 50’YE ÇIKTI

Demir, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 23 olan koltuk sayısını 50’ye yükselttiğine dikkat çekerek, "Seçmen, AK Parti belediyeciliğinden her yönüyle yararlanmak istedi. Belediye başkanlığında da meclis üyesi pusulasında AK Parti’ye oy verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 23 olan sayıyı yüzde 100 artırarak 50’ye yükselttik" dedi.

"SEÇMEN CHP’Yİ UYARDI"

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, İzmir’de seçim sonucunu başarı olarak gören CHP’yi seçmenin sandıkta uyardığını belirterek, "Oylarını yüzde 56’dan yüzde 49,6’ya, ilçe belediye sayısını 29’dan 22’ye gerileten CHP, sandıkta seçmen tarafından uyarılmıştır. Seçmen, hizmet alamaması başta olmak üzere aday belirleme sürecindeki "tek adam’ zihniyetine, kibire, öfkeye ve "kale’ mantığına tepki göstermiştir" dedi.

"SEÇİMİ TEŞKİLAT KAZANDI"

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, partinin İzmir’de bir olan ilçe belediye sayısının altıya, meclis üyesi sayısının 23’ten 50’ye çıkarılmasında en büyük çabanın teşkilat tarafından harcandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"İl yönetimi olarak seçim için çok iyi plan yaptık. SKM, milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, mahalle ve köy temsilcileri, eşgüdüm içinde ve sürekli iletişim halinde geri dönüşlerle ve gün sonu raporlamalarıyla büyük emek harcadılar. Parti küskünleri geri kazanıldı, ılımlı seçmen ikna edilmeye çalışıldı. Kadınlar ve gençler, adaylarımızla hep sokakta insana dokunarak, onları dinleyerek çalışma yaptı. Teşkilat olarak hatalarımızdan da ders çıkarmasını biliriz. İzmir’de ideolojiye değil hizmete oy veren seçmen başta olmak üzere partinin bu sonucu alması için alın ve akıl teri döken her partiliye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Teşkilat olarak en kısa zamanda özeleştirimizi yapıp, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı tespit edip bunları gidererek, daha çok İzmirlinin tercihi olmak, eğer varsa önyargıları yıkmak için daha çok çalışacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!