Fatih Koleji'nde proje yarışması

Güncelleme Tarihi:

Fatih Kolejinde proje yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:28

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen kısa adı DOESEF olan "Doğanata Education Science Energy Engineering Fair" İzmir Özel Fatih Koleji'nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Geçen yıl merhum işadamı, hukukçu ve duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına yapılan DOESEF yarışmasında bu yıl "İzmir" teması işlenecek. Açılış ve kapanış törenlerinde gerçekleştirilecek sürpriz gösterilerde bu yıl "İzmir" vurgulanacak. İzmir'in simgeleri ve İzmirlilerin gelenekleri sahnelenecek. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından gelecek misafirlere İzmir tanıtılacak.
İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Doğanata Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Özel Fatih Koleji Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu, İzmir Özel Fatih Anaokulu, İlkokul ve Orta Okul Müdürü Muzaffer Özkan, DOESEF Koordinatörü, İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir, Ürdün ve Azerbaycan'dan öğrenciler tanıtım toplantısına katıldı. Ali Rıza Doğanata refah düzeyinde artış olması için inovasyonun şart olduğunu dile getirerek; "Eğer milli gelirimizde ilave sıçramalar yapmak istiyorsak, Dünya'da teknolojiye, inovasyona damgamızı vurmak istiyorsak, yapmamız gereken gençlerimize 21. Yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla donatmak ve onları çok iyi yetiştirmek. Bilgiyi üreten ve geliştirenler daha ileri gidiyor" dedi. DOESEF'in 3. Yılında uluslararası bir olgu kazanmaya başladığını belirten Ali Rıza Doğanata, "Bu tabi hepimizi mutlu ediyor. Bu yönde de gücümüzün yettığı kadar çalışıyoruz" dedi.
Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş de ilk yılından beri Doğanata Eğitim, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı ve Türkiye Liselerarası Proje Yarışması'na destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Teknoloji ve bilim artık hızına yetişmekte zorlandığımız bir devrim yaşıyor. Yaklaşık 4.5 milyar yaşında olan Dünyadaki tüm verilerin yüzde 90'ı son iki yılda oluşturuldu. Gençlerin böyle bir dünyaya uyum sağlaması için DOESEF gibi, bu yıl yine lise son sınıflara düzenleyeceğimiz Matematik Olimpiyatları gibi organizasyonların sayısının artması gerekiyor. Bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceğiz" dedi.
41 ilden 450 projenin başvurduğunu ve 27 ilden 106 projenin 9-12 Nisan Tarihleri arasında İzmir Özel Fatih Koleji'nde yarışacağını belirten DOESEF Proje Koordinatörü Ümit Karademir de; "DOESEF profesyonel olarak gerçekleştirilen bilim platformu ve bilimselliğin ön planda tutulduğu, etik ilkelerle çalışan dünya çapında bir organizasyondur" dedi.
10 Nisan Perşembe günü İzmir Özel Fatih Koleji'nde Türkiye'nin dört bir yanından 106 proje kıyasıya yarışacak. 12 Nisan 2014 Cumartesi günü ise okulda düzenlenecek törende ödüller sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!