Ortalık karışacak

Güncelleme Tarihi:

Ortalık karışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 11:14

Şu sıralar yayınevleri dünyasında tam bir bir telaşe hakim. Herkes Hillary Clinton'un kitabını bekliyor

Haberin Devamı

Şu sıralar yayınevleri dünyasında tam bir bir telaşe hakim. Bir heyecan bir heyecan... Yayıncılar, çevirmenler bir kitaba kilitlenmiş ama kitabın tamamlanması durmadan erteleniyor. Kitabın daha adı bile yok. İçeriği çok gizli tutuluyor. İçerikle ilgili dışarıya bilgi sızımı tamamen yasak. Kitap İngilizce yazılıyor ama önce İngilizce basılıp sonra başka dillere çevrilmeyecek. Hayır, kitap aynı anda tüm dillerde yayınlanacak.

Ortalık karışacak

KİM YAZIYOR
Kitap haziran ayında yayınlanacak. Tüm yayınevleri buna göre hazırlık yapmış. Çevirmenler laptopları başında İngilizce metni bekliyor ama metinlerin gelmesi sürekli erteleniyor. Yayınevleri “Kitap hazirana yetişecek mi?” baskısı yaşıyor. Ama yetişmek zorunda. Çünkü yayınevleri telif haklarını satın almış ve planlandığı gibi kitabı haziran ayında piyasaya sürmek istiyor.
Yayınevi dünyasında bu kadar telaş ve heyecan yaratan kitabın yazarı kim diye soracaksınız? Hillary Clinton. Kitap Hillary Clinton’un biyografisi.

Haberin Devamı

SIR KÜPÜ
Bunda heyecanlanacak ne var demeyin. Kitabın Almanca haklarını satın alan Droemer Knaur yayınevi internet sayfasında isimsiz duyurduğu kitapla ilgili şu ipuçlarını veriyor. Hillary Rodham Clinton 20 yıldır uluslararası siyasetin merkezinde. Eşi Bill Clinton 1993’te başkan olunca, First Lady olarak Beyaz Saray’a taşındı. 2009 yılına kadar New York eyaleti senatörüydü. 2008’de başkanlık adayı yarışını Barack Obama’ya karşı kılpayı kaybedince, 2009’da Dışişleri Bakanı oldu. Ortadoğu’da 2010’da önce Tunus’ta patlayan ve 2013’te Mısırda devlet krizine kadar süren Arap Baharı adlı demokrasi hareketi döneminde Hillary Clinton Amerikan dışişleri bakanıydı.

ÖNEMLİ SIRLAR
Alman yayınevi işte Hillary Clinton’un biyografisinde dünyayı sarsan en önemli siyasi olayların arka planını anlatacağına dair ipucu veriyor. Bu olaylar arasında yüzyılın teröristi olarak adlandırılan El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi de var. Hillary Clinton’un hareketli yaşamında çıkışların yanında inişler de var. Özel hayatındaki zorlu günlerinin başında eşi Bill Clinton’un Monica Lewinsky’le Beyaz Saray’daki aşk skandalı geliyor. Hillary Clinton’un bu olaya da kitabında yer vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI BÖLÜM
Daha önemlisi ise kitabın tüm dünyada yankı uyandıracağı bölüm. Alman yayınevinin sayfasında verdiği bilgiye göre Hillary Clinton biyografisinde 21. yüzyılda ABD’nin dünyadaki rolü üzerine düşünce ve tezlerini de yazacak. Bu düşünce ve tezler tüm dünyada yoğun tartışma yaratacak. Çünkü Hilarry Clinton, 2016’da yapılacak başkanlık seçimleri için en ateşli ve şanslı başkan adayı olarak görülüyor. Hilary Clinton’un kitabını ben de merakla bekliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!