Burhan Eşer, gollerine devam etmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Burhan Eşer, gollerine devam etmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 11:54

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon geride kalan haftalarda 12 kez gol sevinci yaşayarak gol krallığı yarışında iddialı duruma gelen Sivasspor'un orta saha oyuncusu Burhan Eşer, kariyerinin en başarılı günlerini geçiriyor.

Haberin Devamı

Kırmızı-beyazlı ekibin sezon başında Mersin İdmanyurdu ekibinden transfer ettiği ofansif orta saha oyuncusu Eşer, ilk sezonunda başarılı bir grafik çiziyor. Ligde geride kalan 28 haftada 27 maçta forma şansı bulan ve 2 bin 244 dakika sahada kalan Eşer, teknik direktör Roberto Carlos'un vazgeçemediği isimler arasında yer alıyor. Sivasspor'da 13 gollü Aatif Chahechouhe'den sonra en golcü isim olan Eşer, attığı gollerle kısa sürede taraftarın sevgisini kazanmayı başardı.

Süper Lig'de Diyarbakır, Gençlerbirliği, Eskişehir ve Mersin İdmanyurdu formalarıyla 8 sezonda 185 maça çıkan ve bu maçlarda 20 kez fileleri havalandıran Eşer, Sivasspor formasıyla bu sezon oynadığı 27 lig maçında 12 gole imza atarak futbolculuk kariyerinin en verimli dönemine imza attı.

Burhan Eşer'in görüşleri

Burhan Eşer, yaptığı açıklamada, ligde 12 gole ulaştığını ve bunu hiç penaltı kullanmadan başardığını söyledi. Her gol attığında çok büyük sevinç yaşadığını belirten Eşer, kırmızı-beyazlı ekibin Brezilyalı teknik direktörü Roberto Carlos'un hücum futbolunu tercih ettiğini, bunun da gol yollarında etkili olmalarını sağladığını vurguladı. Carlos'un sürekli ceza sahasında çoğalmalarını istediğini dile getiren Eşer, "Golü düşünen bir futbol yapımız var. Açık futbol oynuyoruz onun sıkıntılarını da defansta zaman zaman yaşıyoruz. Ancak seyir sevki yüksek maçlar çıkarıyoruz. Biz de oyuncular olarak maçlardan büyük keyif alıyoruz" dedi.

Eşer, Carlos'un oyun sisteminin performansına ciddi katkı sağladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Yine sağ bekte Cicinho gibi çok önemli kariyere sahip bir isimle oynuyorum. Performansımın artmasına çok önemli katkı sağlıyor. Ondan çok şey öğrendim. Kariyerimin olgunluk döneminde sayılırım. Takım içerisinde sorumluluklar alıyorum. Bütün bunlar üst üste eklendiğinde kariyerimin en iyi dönemini geçirdiğimi söyleyebilirim. Önceki sezonlarda da çok iyi oynadığım dönemler oldu ama gol atınca gündeme geliyorsunuz. Önemli olan benim gol atmam değil, takımımın kazanması. Gol krallığı gibi bir iddiam yok ama gollerime devam etmek istiyorum."

Sivasspor'un sezon sonunda Avrupa kupaları hedefine ulaşması için daha çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Burhan Eşer, lig sonuna doğru bütün takımların şampiyonluk, ligden düşmeme ve Avrupa kupalarına katılma hedefleri için daha fazla direnç göstermeye başladıklarını, bu nedenle işlerinin daha zor olduğunu söyledi.

Avrupa kupaları için yönetim, taraftar, teknik kadro ve futbolcular olarak daha fazla kenetlenmeleri gerektiğini vurgulayan Eşer, kırmızı-beyazlı taraftarın her zaman takımının yanında olmasını istedi. Orta saha oyuncusu Eşer, her futbolcu gibi kendisinin de hayalinin A Milli takım formasını giymek olduğunu belirterek, "Açıkcası bir türlü kısmet olmadı. Her futbolcu gibi ben de milli takımda oynamayı isterim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!