Erdoğan'dan önemli mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 10:42

Başbakan Erdoğan, pazar günü gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile biraraya geldi. O toplantıya katılan gazeteciler de bugün köşelerinde Erdoğan'ın anlattıklarını yazdı.

Haberin Devamı

Bu toplantıda Başbakan'ın önce yerel seçim değerlendirmesi yaptığı, Twitter yasağının ana gündem maddelerinden biri olduğu görülüyor. Başbakan, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını da ''Anayasa Mahkemesi'nde de paralel yapı mı var'' sözleriyle eleştirmiş. Ancak en önemli konulardan biri de tabii ki Köşk seçimleri.

''TERLEYEN, KOŞAN, KOŞTURAN CUMHURBAŞKANI''

Nisan ayından sonrasına dikkat çeken Başbakan'ın bu konuda söylediklerini Sabah Gazetesi'nden Erdal Şafak şöyle aktardı:
''Cumhurbaşkanı'nı ilk kez halk seçecek. Bu bakımdan önemli. Anayasa, Cumhurbaşkanı'nı yürütmenin başı olarak görüyor. Bu seçimden sonra sorumluluklar daha da farklı olacak. Protokol cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı... Son zamanlarda muhalefet saflarından 'Sivil Cumhurbaşkanı seçilmeli' gibi ifadeler yükselmeye başladı. Ne demek 'Sivil Cumhurbaşkanı'? Partilerin adayları sivil değil mi? Ama meramları başka. Onlar 'Sivil' derken Ahmet Necdet Sezer emsalini kastediyorlar. Çünkü onların gözünde rahmetli Turgut Özal da, hatta Süleyman Demirel de sivil değil."

Haberin Devamı

'ADAY OLACAK MISINIZ?' SORUSUNA YANIT YOK

Başbakan, gazetecilerin 'aday olup olmayacağı' yönündeki ısrarlı sorularına yanıt vermemiş.

BAŞBAKAN'I SEVİNDİREN İLLER

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, ''Daha iyi olabilirdik'' özeleştirisinden sonra kendisini en çok mutlu eden sonuçlardan birkaç örnek vermiş: "Ordu. Sakarya. Kocaeli, Tokat, Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane... Buraları tüm ilçeleriyle birlikte aldık. Antalya'yı geri aldık. Artvin'i bir ilçe dışında tümüyle kazandık.''

''TEKİRDAĞ'DA SIFIR ÇEKTİK''

Tabii sıfır çektiğimiz yer de var: Tekirdağ... Bu tablo 2015 genel seçimlerinde de iyi bir sonuç alacağımızı gösteriyor..."

TWITTER'IN YASAKLANMASI

''Twitter konusunda maalesef kendi arkadaşlarımla bile aynı çizgide olamadık. 'Özgürlük' diyorlar. Değil, ticaret. Çünkü hepsi ticari şirket, hepsi ürünlerini pazarlıyorlar'' diyen Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'ın erişim engelini kaldıran kararı için eleştirileri de şöyle:

Haberin Devamı

''ANAYASA MAHKEMESİ'NDE DE Mİ PARALEL YAPI VAR''

''Anayasa Mahkemesi verdiği kararla yasaları ters-yüz etti. İnsan 'Anayasa Mahkemesi'nde de mi Paralel Yapı var' diye düşünüyor. ABD de onların avukatlığına soyundu. Twitter, Facebook, YouTube... Bunların hepsi ayrıca vergi hırsızı. Ama peşlerini bırakmayacağız. Hepsinin Türkiye'de vergi ödemeleri gerekiyor.''

''İTTİFAK DEVAM EDECEK''

Başbakan'ın 'paralel devlet' iddiasıyla ilgili söylediklerini ise Akşam Gazetesi'nden Murat Kelkitoğlu şöyle yazdı:
''Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun”

Haberin Devamı

''YARGIYI ELE GEÇİRME OPERASYONU YAPTILAR, KISMEN BAŞARILI OLUNDU''

‘Paralel yapı’nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşündüğünü belirtmiş.

''ÜST MAHKEMELER REDDEDİYOR''

Erdoğan, bu operasyonu da şöyle açıklamış: “Şahsım ve arkadaşlarımın açıtığı davalarda alt mahkemeler olumlu karar veriyor. Ancak üst mahkemeler reddediyor.”

''YERLEYEKSAN OLACAKLAR''

Paralel yapıya hesap sorulacağını söyleyen Erdoğan, ''Takiye, yalan, yenir-yutulur olmayan iftiralar. Haremimize varıncaya kadar iftiralar atıldı. Tabii bunun bir de hesap günü var. O gün gelince hesaplaşacağız. Yerleyeksan olacaklar. Zaten kaçan kaçana... Pensilvanya'ya, New York'a, Brüksel'e... Daha da kaçacaklar'' ifadelerini kullanmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!