22 Haziran'da Tori Amos İstanbul'da

Geçtiğimiz sene Eylül ayında prömiyeri yapılan ‘The Light Princess’ Şubat ayı sonunda Londra’daki National Theater’da son defa sahnelendi. Müzikalinin söz ve müziklerini yapan Tori Amos’tan herkes bir soundtrack beklerken, Tori yeni albümüyle bu yaza hazırlandığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Haberin Devamı

22 Haziranda Tori Amos İstanbulda

14. stüdyo albümü Unrepentant Geraldines’i Mayıs ayında piyasaya çıkartmaya hazırlanan Tori Amos, yeni albümünün turnesinde İstanbul’da da konser verecek. 22 Haziran’da Küçük Çiftlik Parkı’nda sahne alacak olan Tori Amos, en son 2007 senesinde Masstival kapsamında Park Orman’da sahne almıştı. Tori Amos’un bu sefer festival harici, tamamen kendi programıyla sahnede olacak olması bu da demek oluyor ki her türlü sürprize hazırlıklı olmalıyız. Olur da İstanbul konserinde sürpriz yapıp ‘iieee’ çalarsa, bir de kendisiyle bir röportaj yaparsam ben daha ne isterim ki! Son 10 yılın en büyük ödülü olur benim için.

Haberin Devamı

BABYLON’DA CULTS’I KAÇIRMAYIN!

22 Haziranda Tori Amos İstanbulda

Brian Oblivion ve Madeline Follin’den oluşan Cults 8 Nisan akşamı Babylon sahnesinde olacak. İkili New York’da öğrenciyken 2010 senesinde kurdukları grup ve yayınladıkları Cults 7” EP’si ile indie müzik piyasasını uzunca süre meşgul etmişlerdi. Özellikle ‘ Go Outside’ single çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken ikili, bu çalışmaları sayesinde birçok dizi ve filmde de yer aldılar. 2013 senesinde çıkarttıkları 2. albümleri ‘Static’ sonrasında İstanbul’a da uğramaları harika bir haber. Eğlenmek için hafta sonunu beklemeyin, Babylon’da Cults’ı izleyin derim.

RUFUS WAINWRIGHT KONSERİNE SAYILI GÜNLER

22 Haziranda Tori Amos İstanbulda

İstanbul’un konser sezonu, nefis bir konser ile başlıyor. 4. Avea Escape To Music serisi kapsamında Rufus Wainwright 11 Nisan’da Maçka Küçükçiftlik Park sahnesinde İstanbullu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. En son Mark Ronson’un prodüktörlüğünü üstlendiği 7. albümü ‘Out Of The Game’ i 2012 senesinde piyasaya çıkaran sanatçı geçtiğimiz sene bir de konser albümü yayınlamıştı. Wainwright’ın turne programındaki yakın tarihli konserlerine ve setlist’lerine bakınca, sahnede yaklaşık 15-16 şarkı söyleyen sanatçı, birçok yerde iki kere bis yapmış. Rufus Wainwright,Leonard Cohen cover’ı ‘Everybody Knows’u hiçbir şehirde söylememiş, belki İstanbul’a kısmet olur diye içten içe hayaller kuruyorum.

Haberin Devamı

LADY GAGA GELİYOR!

Büyük haberi yazının sonuna sakladım. Eğer söylenenler doğruysa bu sene yaz sonuna doğru Lady Gaga İstanbul’da olacak.

22 Haziranda Tori Amos İstanbulda

ArtRave
adlı turnesiyle Mart sonu yola koyulan Gaga, Eylül ayında (muhtemelen Atina konseri öncesinde veya sonrasında) İstanbul’da konser verecek. ArtPop albümünü geçtiğimiz senenin sonunda piyasaya çıkartan Lady Gaga, geçtiğimiz hafta albüm için yaptığı ancak yayınlamadığı diğer şarkılarının da içinde olduğu bir albüm daha yayınlayacağı duyurdu. Piyasadaki tabiriyle ‘makyajlı ArtPop’ muhtemelen turnenin Amerika ayağını yarıladığında, yani Mayıs sonu piyasaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu yaz planlanan tüm konserlerin ve festivallerin üzerine Eylül’de bir de Lady Gaga konseri olursa, İstanbul son senelerdeki en büyük şova ev sahipliği yapmış olur.

Yazarın Tüm Yazıları