Yıldırım Demirören'den önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Demirörenden önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 23:22

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye futbol kamuoyunungündemindeki konular hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Beyaz TV'deki Derin Futbol programına katılan Demirören'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;


-Bugün dünyada futbol bir sektör, bu sektörde hata da olur artık uzun vadeli düşünmeliyiz. Sektörde hata olabilir fakat yatırım yapılmalı ve korunmalı.

-Felipe Melo'nun hareketine çok üzüldüm. G.Saray, Beşiktaş'ın Nouma kararını örnek almalı. Beşiktaş yönetiminin Nouma'ya yaptığını, Galatasaray yönetimi de Melo'ya yapmalıdır. Emre Belözoğlu'nun yaptığı hareketler de bir milli futbolcu olarak ona yakışmadı. Maç içindeki görüntülerden yola çıkarak ceza veremiyoruz. Görüntülerden gidersek futbolcu kalmaz.

-Her hafta yenilen takım taraftarı Federasyon İstifa diye bağırıyor. Geçelim artık bunları...

-Başkan,yönetici, basın, antrenör hakem hataları ile ilgili bu şekilde konuşmaya devam ederse biz bunun önünü alamayız.

Haberin Devamı

-Ben hep tüpçü olarak anılıyorum. Tüpçülükten de gurur duyuyorum.

-Federasyon olarak şike kararı veren hukuk kurulları ile ilgili hiçbir temasımız olmadı. Şike konusu kapanmıştır. Bunun hakkında soru sorulmasının bir anlamı yok. Bu süreç artık kapandı. Bugünün Türkiye'sinde şike davasının gerçek olduğuna inanıyor musunuz?

-Ben Sadri başkana haklıysan kupanı alırsın dedim. Kurullar karar verirse... Milli takım gidemeyecekti, on takım gidemeyecekti. Bunu olumlu tarafından alalım, bitti. Kapatmak en doğrusudur."

-Yabancı sınırının artması futbola zarar. Bize göre doğru olan 5 yabancıdır. Klüpler değiştirmek isterse yabancı sınırlaması olayını kaldırırız. Biz yabancı kararını kulüplerin ortak kararına göre aldık. Türkiye'nin yabancı futbolculardan dolayı FIFA'da 300 dosyası bulunuyor. Bulgaristan'dan sonra 2.sıradayız. Hocamız (Fatih Terim) yabancı sayısıyla ilgili bir çalışma içinde. Bize rapor halinde sunacak.

-Fatih hocanın Galatasaraylı olduğunu dünya alem bilir. Galatasaray'a zarar vermek istemediğini de herkes bilir. Demek ki Galatasaray için faydalı gördüğü için böyle bir karar verdi. Biz Galatasaray'a neden zarar verelim? Böyle bir mantık var mı? Ben Galatasaray'a 4 tane kupa verdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!