YouTube’dan hayal kırıklığı için 2 dava

Güncelleme Tarihi:

YouTube’dan hayal kırıklığı için 2 dava
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:52

DÜNYANIN en büyük online video paylaşım sitesi YouTube’un Suriye ile ilgili tapelerin (ses kayıtları) yüklenmesinden sonra şirketten ilk hamle geldi.

Haberin Devamı

27 Mart’ta kapatılan sitenin avukatı Gönenç Gürkaynak yasağın kaldırılması için hem Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’ne hem de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Aynı zamanda Twitter’ın da avukatlığını yapan Gürkaynak, Ankara 4. İdare Mahkemesine de “erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması” istemiyle dava açtı. Paylaşılan bilgilere göre YouTube avukatı, Anayasa’da düzenlenen “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” ile “Çalışma ve Sözleşme Hürriyeti”nin ihlal edildiği gerekçesiyle savunma yaptı.

HAKKINI ARAYACAK

Anayasa mahkemesine yapılan başvuruyla ilgili olarak bir açıklama yapan YouTube’un bağlı olduğu Google’ın sözcüsü ise engelin kaldırılması için çözümü yasal platformlarda arama yoluna gittiklerini ifade etti. Açıklamada, “YouTube engelinin devam ediyor olması Türkiye’deki kullanıcılar ve işletmeler için büyük bir hayal kırıklığı yaratmaktadır. YouTube engelinin kaldırılması için çözümü yasal platformlarda arama yoluna gidiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!