Balkon konuşması sırasında CHP'deki durumu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Balkon konuşması sırasında CHPdeki durumu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 17:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrasında beklenen "balkon konuşmasını" 30 Mart'ta geceyarısına az kala, parti genel merkezinde yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan AK Parti'de konuşurken, ana muhalefet CHP'de sözleri dikkatle dinleniyordu.

Balkon konuşması sırasında CHPdeki durumu anlattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tam da balkon konuşması sırasında, CHP içinde oluşturulan basın merkezine gitmiş, balkon konuşmasını gazetecilerle birlikte izlemişti.

Tekin, o anları Hürriyet'e anlattı;

"DEHŞETE DÜŞTÜM..."

Dünyanın her yerinde, seçimlerden önceki ve sonraki atmosferin farklı olduğuna dikkat çeken Tekin, "Avrupa'da, Asya'da, Amerika'da, dünyanın her yerinde, seçimlerden önceki ve sonraki atmosfer birbirinden değişik olur. Seçim sonrasında siyasetçiler daha mütevazı, daha barışçı olur, herkesi kucaklar. Oysa Türkiye'de böyle olmadı" dedi.

Başbakan'ın konuşmasının çok sert olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle konuştu; "Başbakan'ı dinlerken dehşete kapıldım. Sanki Başbakan değil de, bir derebeyi gibi, herkesi tehdit etti, herkesi hakaret etti. O gece anladım ki, karşımdaki Türkiye Cumhuriyet'nin Başbakanı değil, Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatının ve kendisine destek verenlerin Başbakanı. Karşısında olan herkesin ise düşmanı gibiydi."

Haberin Devamı

"BALKONDAKİLER DE DİKKATTEN KAÇMASIN..."

Tekin, sadece Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasında söylediklerinden değil, kendisine eşlik edenlere de dikkat etmek gerektiğini söyledi; "Ailesinin orada, kendisiyle birlikte olması son derece normal. Ancak daha fezlekelerin mürekkebi kurumadan, fezlekede adı geçen bakanların da orada olması, bir gazete patronunun da orada olması gözden kaçmamalı. Belgelerle suçlanan eski bakanların, orada kendisine eşlik ettiğini şaşkınlıkla izledim. Bir Başbakan, yanında kendisine destek veren bir gazete patronu verken, kürsüden başka gazete patronlarını tehdit etti. Hukukun gereğini yapan kamu görevlilerini tehdit etti."

"KİŞİSEL OLARAK KORKUM YOK AMA..."

Tekin, şöyle devam etti;
"Benim kişisel olarak korkum yok ama, Sayın Başbakan'ın ruh halini izlerken dehşete kapıldım..."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!