Çanakkale Şehitlerine saygı turu

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitlerine saygı turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 15:45

Bu yıl üçüncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yarım Adası tarihi güzergâhında gerçekleşen iki günlük bisiklet turunda Dardanel "Sporcular Acıktığında Dardanel Orada" sloganı ile mola noktalarında bisikletçilerin yanındaydı.Bu yıl üçüncü Şehitlere Saygı Bisiklet Turu Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleşti.

"Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'nda yerli ve yabancı 1740 resmi kayıtlı olmak üzere, iki bini aşkın bisikletçi pedal çevirdi. Gelibolu Yarım Adasındaki tarihi güzergâhta gerçekleşen bisiklet turunda, Dardanel "Sporcular Acıktığında Dardanel Orada " sloganı ile bisikletçilerin yanındaydı. Turu tamamlamak için büyük enerji harcayan bisikletçiler Dardanel Mister No sandviç ve meyve suları il kaybettikleri enerjiyi geri kazandılar.

Türkiye geneli, Yunanistan, Bulgaristan ve Kıbrıs' tan bisiklet kulüpleri üyeleri ve bireysel bisiklet sever her yaştan katılımcı ile özel bir coğrafyada gerçekleşen 3. Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu, 2000’a yakın katılımcı sayısı ve tur güzergahı ile dünyada bir ilke imza atarak, Guiness Rekorlar Kitabına girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu özel organizasyonda Dardanel’in Mister No sandviçleri, iki gün süresince mola yerlerinde bisikletçilere ikram edildi. Dardanel markasının yaratıcısı Niyazi Önen, “dünyada farklılığı ile önümüzdeki yıllarda uluslararası katılımcıların daha fazla dikkatini çekeceğine emin olduğumuz bu sportif etkinliğe destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Organizasyonun gelecek yıllarda uluslararası boyutta başarısını perçinleyeceği umudundayım. Özellikle sağlıklı beslenme ve spora önem veren bir marka olarak, yakın tarihimizin en büyük destanının yazıldığı, aynı zamanda markalarımızın da anavatanı olan Çanakkale'de gerçekleşen bu tür etkinliklerin içinde yer almak bizlere sosyal sorumluluk anlamında da ayrı bir haz veriyor.” dedi.

Her iki kıta arasında sıra dışı bir güzergahta tarihe ve doğal güzelliklere tanıklık ederek pedal çeviren olan katılımcılar, Şehitlere Saygı niteliğinde adeta bir resmi geçit yaptı. Tur şehitler abidesinde yapılan tören ile tamamlandı. Etkinlik Murat Varol başkanlığında 18 Mart Bisiklet Grubu öncülüğünde gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!