Büyükşehir kadrolarında gergin bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir kadrolarında gergin bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:49

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde seçim sonrası Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yapacağı kadro operasyonu bekleniyor. Kocaoğlu'nun isteğiyle Büyükşehir Belediyesi, İZSU, ESHOT ve 11 şirket üst düzey yöneticileri istifa dilekçelerini verdi. İstifaları kabul edilip, işleme sokulacaklarla yol ayrılacak, yerlerine yapılacak atamalar ve yer değişiklikleriyle yola devam edilecek.

Haberin Devamı

Aziz Kocaoğlu, 2009 seçiminden sonra da bürokratlarına istifalarını önce istemiş daha sonra ise bu uygulamadan vazgeçilmişti. İstifalarını dilekçelerini veren bazı bürokratlar geri almıştı. Kocaoğlu, ilk 1 ay içinde bazı danışmanları ile yollarını ayırmıştı. Bu kez 30 Mart seçiminin ardından geçen hafta Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlar ve şirketlerdeki üst düzey yöneticilerin istifaları istendi. Dilekçeler toplandı. Böylece, Aziz Kocaoğlu'nun kadro operasyonunda önü açıldı. Daha önceden mahkemelik olduğu Genel Sekreter Ersu Hızır hariç, beş Genel Sekreter Yardımcısı dahil daire başkanları, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik ve müdür yardımcıları, daire başkanları ve 11 şirket üst düzey yöneticilerinin istifalarını alan Kocaoğlu, önümüzdeki beş yılın kadrosunu düzenleyecek. Kocaoğlu'nun emekliliği gelen bazı bürokratların da emekli olmasını isteyeceği öğrenildi. Kadro operasyonun hem yeni dönem için bir düzenleme hem de Başkan Kocaoğlu'nun memnun olmadığı bazı yöneticilerle yollarını ayırmak istemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

İstifa dilekçelerinin verilmeye başlamaısyla birlikte belediye koridorlarında gerin bir bekleyiş hakim oldu. Hem üst düzey yöneticiler hem de çalışanlar, etkin makamlara göreve gelmek isteyenler, bazı yatırımlar ve hizmetlerdeki gecikmeler ve hataların faturasını ödeyebileceğini düşünen bürokratlar merakle Kocaoğlu'nun kararını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!