Hannover Sanayi Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hannover Sanayi Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 13:39

ALMANYA’nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen ve dünyanın en önemli ve büyük fuarlarından biri olarak gösterilen Hannover Sanayi Fuarı (Hannover Messe) açıldı. Fuarın açılışına Almanya Başbakanı Angela Merkel ile fuarın bu yılki partneri olan Hollanda Başbakanı Mark Rutte de katıldı. İki lider açılıştan sonra fuar alanını gezip firmaları ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bugün açılan fuar, 11 Nisan’a kadar devam edecek. Fuara bu yıl 69 ülkeden 4 bin 872 firma katıldı. Sanayi fuarında Türkiye’den ise, 160 firma yer aldı. Türkiye, Almanya, Çin, İtalya ve Hollanda’dan sonra en büyük 5’inci katılımcı oldu.

TÜRKİYE'DEN İLK KEZ STANT

Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği 6’ncı Salon’da ilk kez stand açtı. Ticaret Ataşesi Kudret Ceran, Türk firmalarına daha yakın olarak, sorunlarına çözüm getirmek istediklerini anlattı. Genelde Turizm ataşeliklerinin fuarlarda stand açtığını belirten Ceran, "Hannover Ticaret Ataşeliği olarak Almanya’da ilk kez tanıtım standı açtık. Amacımız buraya gelen Türk firmalarına yardımcı olup onlarla bilgi alış verişinde bulunmak" dedi.

9 İHTİSAS FUARLARI BULUNUYOR

Hannover Sanayi Fuarı kapsamında bu yıl farklı alanlarda ihtisas fuarları düzenleniyor. Bu alanlar: araştırma-geliştirme teknolojileri, elektrik ve hibrid teknolojileri, elektrik depolama sistemleri, endüstriyel üretim teknolojileri, sanayi otomasyonu teknolojileri, enerji teknolojileri, sanayide yazılım ve dijital teknolojileri, çevreci sanayi teknolojileri, promosyon ve tanıtım ürünleri ile matbaa teknolojileri olarak sıralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!