ZDF, 33 YILLIK PROGRAMI YAYINDAN KALDIRMAYA KARAR VERDİ

Güncelleme Tarihi:

ZDF, 33 YILLIK PROGRAMI YAYINDAN KALDIRMAYA KARAR VERDİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 11:40

ALMANYA’da 2’nci Devlet Kanalı ZDF, 33 yıldan bu yana yayınlanan "Wetten, dass" (Bahse Var Mısın?" programını bu yılın sonunda bitirme kararı aldı.

Haberin Devamı

ZDF, son bölümü cumartesi gecesi Offenburg’dan canlı yayınlanan Hollywood yıldızı Cameron Diaz, Alman meslektaşı Veronica Ferres, komedyen Annette Frier ve moda tasarımcısı Guido Maria Kretschmer’in konuk olduğu birbirinden ilginç iddiaların gerçeği dönüştürülmeye çalışıldığı ’Wetten Dass’ın Aralık ayında yayından kaldırılacağını açıkladı. Programı hazırlayıp sunan Markus Lanz, yaz tatiline girdikten sonra 4 Ekim’de ekrana geleceklerini söyledi.

Yıllarca İsviçre’de SF1 ve Avusturya’daki ORF1 kanalları ile birlikte canlı yayınlanan son yıllarda Almanya ve Avusturya’nın yanı sıra uydu aracılığı ile Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan izleyebildiği Avrupa’nın en büyük televizyon şovu programının kaldırılmasına neden olarak izleyici sayısınında düşüş ve izleme alışkanlıklarındaki değişiklik olduğu belirtildi.

Son dönemde izleyici pazar payı yüzde 23.1 olarak ölçülen ’Wetten Dass’ın Almanya’daki izleyici sayısının son dönemde 6.84 milyondan 5.85 milyona düştüğü ifade edilirken, ayda bir yayınlanan programın maliyetinin de giderek arttığı bazen 2.5 milyon euro’ya çıkabildiği kaydedildi.

Almanya’nın klasik televizyon programlarından kabul edilen, uzun süre ünlü televizyoncu Thomas Gottschalk’ın hazırlayıp sunduğu Wetten Dass’ın yayından kaldırılacağı haberi büyük yankı uyandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!