"Annem bana 2. kez hayat verdi"

Güncelleme Tarihi:

Annem bana 2. kez hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 10:39

MUĞLA'da, kazada alev alan LPG'li otomobilden, olayın şokuyla aradığı annesinin uyarısıyla inerek hayatını kurtaran 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Gökhan Kurt, "Annem, bana ikinci bir hayat sundu" dedi. Sımsıkı sarıldığı oğlunu, sağsalim görünceye kadar ömründen ömür gittiğini belirten Birgül Kurt ise "Allah onu bize bağışladı" diye konuştu.

Haberin Devamı


Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Maliye Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Gökhan Kurt, dün akşam saatlerinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden emekli olan babasının emekli ikramiyesiyle aldığı 48 EE 650 plakalı otomobiliyle gezintiye çıktı. Saat 22.30 sıralarında, Menteşe İlçesi, Uğur Mumcu Bulvarı'na gelen Kurt, önündeki otomobili sollamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaldırıma çarpan LPG'li otomobil alev aldı. Motor kısmında yükselen alevleri görünce panikleyen Kurt, cep telefonundan annesi 45 yaşındaki Birgül Kurt'u arayıp, "Kaza yaptım, otomobil yanıyor" dedi. Annesinin, "Oğlum, çabuk kendini dışarı at" demesiyle birlikte, telefonun şarjı bitip, görüşme kesildi. Annesinin, uyarısıyla kendine gelen Kurt, otomobilden çıkarak canını kurtardı. Bu sırada yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, alev topuna dönen otomobili su sıkarak kısa sürede söndürdü. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan otomobil sürücüsü Kurt, sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

Ehliyetini iki ay önce aldığı öğrenilen Kurt, olay anını anlatıp, "Annem, bana ikinci bir hayat verdi. Kaza anında şokla kendisini aradığımda araçtan inmemi söyleyerek, kendime gelmemi sağladı. Otomobil kaza anında kilitlendiği için açmam mümkün olmadı. Hemen arka koltuğa geçip, tekme ve yumruk atarak, sol arka camını kırıp, kendimi dışarı attım. Otomobili, babam emekli ikramiyesinin 20 bin lirasını vererek, almıştı. yanarak, demir yığına döndü. Hurdasına bin lira verdiler. Otomobilin yandığına üzüldüm. Ancak, canıma bir şey olmaması tek tesellim oldu. Ehliyet ve otomobili aynı anda aldığım için çifte sevinç yaşıyordum. Ama bu sevincim fazla sürmedi" dedi.
Oğlu kendisini arayıp, otomobilin yandığını söyleyince, beyninden vurulmuşa döndüğünü belirten iki çocuk annesi Birgül Kurt ise, "Otomobilden inmesini söylediğim sırada telefon kesildi. Hemen bir taksiye atlayıp, yaklaşık 5 kilometre mesafedeki olay yerine gittim. Yol bitmek bilmedi. Olay yerinde otomobili alev alev görünce, çok kaygılandım. Bir an oğlumun otomobilde olduğunu düşündüm. Polislerin oğlumun iyi olduğunu, tedir amacıyla hastaneye kaldırıldığını söylemelerine rağmen, kendisini görene kadar rahat edemedim. Kendisini hastanede sağsalim görene kadar ömrümden ömür gitti" diye konuştu. Oğluna sımsıkı sarılan anne Kurt, "Allah onu bize bağışladı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!