GeriSeyahat Azra Tüzünoğlu’nun tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Azra Tüzünoğlu’nun tatil sırları

Azra Tüzünoğlu’nun tatil sırları

Pilot Galeri’nin sahibi Azra Tüzünoğlu, hem iş hem de keyif için pek çok ülkeye gidiyor. Buralarda özellikle tasarımı farklı ya da sanatsal özellikler barındıran noktaları tercih ediyor. İşte Azra Tüzünoğlu’nun sırları.

OTELLER

Lloyd Hotel
Amsterdam
Eski bir hapishane olan ve kuzeyli tasarımcıların kendilerine has ozelliklerle yeniledikleri oteldeki tüm odalar birbirinden farklı. Odanızda bir salıncak veya piyano olabileceği gibi, duşunuz odanın tam ortasında da olabilir. Burası aynı zamanda bir süreli sergi mekânı olarak da kullanılıyor ve geniş bir kütüphanesi mevcut.
(İki kişilik oda fiyatı 360 TL. www.lloydhotel.com)

Hotel Moskva
Belgrad
Şehrin tam kalbindeki Knez Mihailova caddesinin girişindeki meydanda yer alan otelin 100 yıllık geçmişi var. Bu otelin en sevdiğim özelliği, odalarının dublex olması ve şehrin en kalabalık caddesini izleme olanağı.
(İki kişilik oda fiyatı 300 TL. www.hotelmoskva.rs)

Capacete
Rio
Rio’ya hakim bir tepedeki bu otel, aslında otelden ziyade bir konukevi. Sanat çevresine yönelik hizmet veriyor.
(www.capacete.net)

RESTORANLAR

Azra Tüzünoğlu’nun tatil sırları

Aya Yorgi
Alexandroupolis
Uzun bir haftasonu için Yunanistan’a doğru gidildiğinde uğramadan geçilmemesi, hatta sırf bu restoran için gidilmesi gereken bir yer. Biz Türkiye’de plaj kenarında iyi yemeğe pek alışkın değiliz ama Yunanistan’da durum farklı. En taze deniz ürünleri, şahane zeytinyağlıları, her zevke uygun şarap... Daha ne olsun? (www.aigiorgis.com)

Bocaito
Madrid
Her ne kadar İtalya ve Fransa, yemek için önde gelen ülkeler olarak görülse de bence İspanya, gastronominin başkenti artık. En basit tapas barlardan, en minimal Michelin yıldızlı restoranlarına kadar nasıl yemek yapılacağını iyi biliyorlar. (www.bocaito.com)

Cercis Murat Konağı
Mardin
Mardin gibi harika bir şehirdeki harika mutfak. Ne yapıyorlarsa zerafetle, ne sunuyorlarsa düşünerek yapıyorlar. Baharda gidildiğinde uçsuz bucaksız Mezopotamya manzarası da cabası...
(www.cercismurat.com)

KAFE/BARLAR

Bar Luzia
Berlin
Bir Kreuzberg klasiği... Eski, kırık dökuk bir kahvehane iken de gidilirdi, şimdi hipster’ların gözdesi olduktan sonra da gidiliyor. Panorama’daki uzun saatlerden önce ideal.
(www.luzia.tc)

Café Idiot
St. Petersburg
Dostoyevski’nin ‘Idiot’ isimli kitabından ismini alan mekan, bohem Petersburgluların yeri. Her şey biraz ‘Good Bye Lenin!’ filmini anımsatıyor. Mönüde vejetaryen seçenekler mevcut ki, Rusya’da çok karşılaştığımız bir durum değil.
(idiot-spb.com)

False