İptal torbası

Güncelleme Tarihi:

İptal torbası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:15

Yeniden sayım işlemini 20 gözlemci avukatla izlediklerini belirten Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, seçimlerin ‘yırtık torba’ nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Yırtık torbanın 1125 numaralı sandığa ait olduğunu açıklayan Artuk, “Torbada 11 x 7 santim ebatlarında bir yırtık olduğu belirlendi. Yırtık, rahatlıkla elinizi sokup çıkarabileceğimiz büyüklükteydi. Bu sandıkta AK Parti’nin 4 oyu fazla çıktı. BDP’nin 4 oyu da geçersiz sayıldı” dedi.

Haberin Devamı

AĞRI’da 30 Mart’ta yapılan belediye başkanlığı seçimleri, Merkez İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi. Yeniden sayım işlemini 20 gözlemci avukatla izlediklerini belirten Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, seçimlerin ‘yırtık torba’ nedeniyle iptal edildiğini söyledi. 30 Mart seçimlerinin ardından yapılan itiraz üzerine Ağrı’da oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Yeniden sayım kararının ardından 24 sandıktaki oylar sayıldı ve geriye 172 sandık kaldı. Sayılanlardan 1066, 1068, 1125, 1145, 1195 numaralı sandıklarda tespit edilen hatalara ilişkin tutanaklar tutuldu ve 1125 numaralı sandığın oy torbasının yırtık olduğu ortaya çıktı. Baro Başkanı Artuk, “1125 numaralı sandığa ait torbada 11x 7 santim ebatlarında bir yırtık olduğu belirlendi. Yırtık, rahatlıkla elinizi sokup çıkarabileceğimiz büyüklükteydi. Islak imzalı tutanaklarda bağımsız adayın 4 oyu vardı. Oylar yeniden sayıldığında bu oylar ortadan kayboldu. Adeta buhar olup uçtu. Bu sandıkta AK Parti'nin 4 oyu fazla çıktı. BDP'nin 4 oyu da geçersiz sayıldı. Gerekli tutanak tutuldu. İptal nedenlerinden biri de yırtık torba oldu" dedi.

Haberin Devamı

2 PARTİYE TEŞEKKÜR

BDP’nin 24’üncü sandığın açıldığı sırada yerel seçimlerin iptali yönündeki itirazını kabul eden Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, kararı İl Seçim Kurulu’na gönderdi. Ağrı İl Seçim Kurulu seçimlerin 1 Haziran’da yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Karar üzerine BDP’nin Adayı Sırrı Sakık ile AK Parti’nin Adayı Hasan Arslan, konuyla ilgili sabaha karşı Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı. Sakık ve Arslan, 196 sandıktaki oylar yeniden sayılırken gördükleri noksanlıklar ve ortamın gerginleşmesi üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu’na seçimin iptali için istekte bulunduklarını söyledi. Seçimlerin iptal kararı üzerine Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan da saat 05.00’te Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi’nde Emniyet Müdürü Bayram Coşkun ve İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci ile açıklama yaptı. Her 2 partinin başkan adaylarını ve yöneticilerini sağduyulu olmalarından dolayı kutlayan Vali Tekinarslan, “Yenilenecek seçimlerde adaylara başarılar diliyorum” dedi. Yenilenme kararının Ağrı merkezi için geçerli olduğunu belirten yetkililer 1 Haziran’da sadece Ağrı Belediye Başkanlığı ve Ağrı Belediye Meclisi seçimi yapılacağını, merkez dahil tüm ilçe ve köylerde muhtarlık ve il genel meclisi seçimleri ile diğer ilçelerde belediye başkan ve belediye meclisi seçimlerinin iptalinin söz konusu olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

İptal torbası

Ağrı’yı sakinleştirdi

AĞRI’daki ‘iptal kararı’nın üzerine yaklaşık 4 bin kişi, Dörtyol Kavşağı’ndaki BDP seçim bürosunun önünde toplandı. Seçim otobüsünün üzerine çevre illerin BDP'li milletvekilleri ile çıkan başkan adayı Sırrı Sakık, "Bir damla kan, belediye başkanlığından ve 550 milletvekilinden daha önemlidir." dedi. Zaman zaman taşkınlık yapan partilileri engelleyen Sakık, herkesi sakin olmaya davet etti.

İptal torbası

3-4 gün sıkıyönetim

CHP’li Adnan Keskin, BDP seçim bürosu önünde toplananlar tarafından sevgi gösterisi ile karşılandı. Ağrı’ya geliş nedeniyle ilgili bir açıklama yapan Keskin şunları söyledi: “Ağrı’da yaşanan olumsuzluk, maalesef siyasal iktidarın baskıcı yaklaşımı nedeniyle değişik parti mensuplarına ait yurttaşlarımızın karşı karşıya gelmesine, bir yandan da insanların sıcak çatışmaya sürüklenmesine neden olacak boyuta ulaşmıştır. Adeta Ağrı’da 3-4 gündür sıkıyönetim uygulaması yapılmış, esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Yaşanan olumsuzluklar yerel seçimlere Türkiye çapında gölge düşürmüştür. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!