GeriSeyahat Fikirler Fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fikirler Fırsatlar

Fikirler Fırsatlar

Adım adım Umbria

Umbria Bölgesi, İtalya’nın merkezinde, meşhur Toscana’nın yanı başında. Komşusu gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki şehirleri, huzur dolu tepeleriyle her yıl yüzbinlerce turist çekiyor. Başkenti Parugia’nın yanı sıra Assisi, Orvieto, Norcia gibi pek çok küçük, sempatik ortaçağ şehri bu bölgede yer alıyor. Amerikalı ünlü fotoğrafçı Steve Mc Curry, yıllardır Umbria şehirlerini geziyor, nadide mimari örneklerini, günlük yaşamı fotoğraflıyor. Bu koleksiyondan seçtiği 100 fotoğrafı geçen hafta “Sansasyonel Umbria” adıyla Perugia’da sergilemeye başladı. Kentteki eski Fatebenefratelli ve Palazzo della Penna Müzesi’nde açılan sergi 5 Ekim’e kadar sürecek. Kente yolunuz düşerse, aklınızda olsun... Serginin web sayfasında da bu fotoğrafların bir kısmını görebilirsiniz. (www.sensationalumbria.eu)

Sağlıklı bir tatil için

Adını, ‘siyah inci’den alan Bodrum’daki Sianji otelin odak noktasını sağlıklı yaşam programları oluşturuyor. Toksinlerden arınmak, rahatlayıcı masajlar yaptırmak isteyenlerin tercih ettiği otelde çift kişilik oda fiyatları 670 TL’den başlıyor. (252) 382 82 17


Festivale özel kampanya

10 Nisan’da başlayacak Alaçatı Ot Festivali için oteller de kolları sıvadı. Alaçatı Marina Palace, festivale özel olarak yaptığı kampanyada kahvaltı dahil oda fiyatını 250 TL yaptı. Ayrıca yine festivale özel olarak misafirlerini merkeze ulaşmaları için ulaşım imkanı sağlayacaklar. (www.alacatimarina.com)

Mayısta Normandiya

Fransa’nın bahçesi olarak anılan Loire Vadisi, kralların, aristokratların ortaçağ sonrasında yaptırdıkları görkemli şatolarıyla ünlü. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki bölge yemek kültürüyle de öne çıkıyor. Koptur, “Dünyanın Renkleri” seyahatleri kapsamında 15 Mayıs’ta bölgeye dört günlük bir gezi düzenliyor. Gezi kapsamında önemli şatolar gezilecek. Blois Şatosu’nun avlusunda ses ve ışık gösterisi izlenecek. Normandiya kıyılarındaki tarihi yerleşimler, İkinci Dünya Savaşı’nda Müttefik Kuvvetleri’nin çıkarma alanı görülecek. Yemekler, yerel geziler, şarap degüstasyonları dahil tur fiyatı 1735 Euro. (www.dunyaninrenkleri.com)

False