100 katını toplamaz mıyız

Güncelleme Tarihi:

100 katını toplamaz mıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 18:30

Melih Gökçek, YSK önünde bekleyen CHP'lilerin YSK'yı etki altına almak için orada bulunduğunu iddia ederek; "YSK'daki hakimlerin bu tip işlerden etkilenmesi mümkün değil. Biz kalkıp, böyle bir tesir olduğu zaman, oraya kalkıp onların topladığının 100 katını toplamaz mıyız?" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş'ın YSK'ya '30 Mart seçimlerinin iptali' için başvurmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyada öne sürülen iddialara yanıt verdi. Melih Gökçek, düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Gökçek, son günlerde CHP'li vekillerin ve Mansur Yavaş'ın tansiyonu yüksek tutma gayreti içinde olduğunu iddia ederek; "Hala mağlubiyeti kabullenmemiş, bir türlü de hazmedememiş durumdalar. Kitlelerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken insanları tahrik ediyorlar. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nda çöp kamyonuyla içerdeki bir takım evrakları dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bizim haberimiz oldu, oraya polis intikal ettirdik. Ve tabir-i caizse suç üstü yaptık. Onların gayesi, burada buldukları malzemeleri götürüp çöplüğe dökmek, her seçim yaptıkları klasik numara. 'Çöplükte oyla bulundu, seçime şaibe düştü.' CHP İlçe Başkanı polise "Bunlar olağan evraklar, siz bunları bize verin. Bunlar atılmışta olabilir' diyip alıp gidiyorlar. Ama buna karşın twitter'da ortalık yıkılıp gidiyor. Çankaya Belediyesi'ne ait çöp arabası çöplüğe gidecek, CHP'liler de yaygara koparacak. Ama avukat 'Bunların hiçbir önemi yok' diyor" diye konuştu. Çankaya'da çöplerde bulunan tutanaklarla ilgili Mansur Yavaş'ın 'Bunlar herkeste bulunabilecek tutanaklar, önemli değil' dediğini söyleyen Gökçek; "Böyle diyor çünkü aksini söylese ispat etmesi mümkün değil. Bunların gayesi bunları çöplüğe atıp yaygara koparmaktı, muvaffak olamadılar. Demokrasi demek bu demek değil. Hazmetmesini bileceksiniz" dedi.

"SOYİSİM BENZERLİĞİNDEN KADINI ERKEK YAPIYORLAR"
Melih Gökçek, twitter'da yayılan bir başka iddianın daha olduğunu dile getirerek şunları söyledi; "Yeni bir yaygara. 'YSK Başkanı Sadi Güven'in eşi, aynı zamanda Melih Gökçek'in danışmanıymış. Bu başlı başına bir iptal sebebi' Bir başka tweet'te de "İddia: Sadi Güven'in eşi Melih Gökçek'in akrabası. Özgür Güven bu zat' demiş. Şimdi arkadaşlar, Özgür Güven diye birisinin bende danışman olduğu doğru. Ama Özgür Güven'in Sadi beyin eşi olması mümkün değil çünkü yanımdaki arkadaşım. 10 bin lira maaş alıyor diyorlar, 3 bin 500 lira maaş alıyor. O kadar komik bir iftira ki haddi hesabı yok. Sırf soyisim benzerliğinden kadını erkek yapıyorlar. Hanfendinin benimle, belediyeyle hiçbir ilgisi yok. CHP rezaletlerle yürümeye çalışıyor."

"ONLARIN TOPLADIĞININ 100 KATINI TOPLAMAZ MIYIZ?"
Mansur Yavaş'ın bugün düzenlediği basın toplantısını YSK binasının hemen yanındaki bir otelde yaptığını hatırlatan Gökçek; "Bunu yapması son derece anlamlı. Yani diyor ki 'Ben bu suretle YSK'yı baskı altına alabilir. İnsanlarda ablukaya alırsa, bağırır çağırırsa, YSK'daki hakimler bundan etkilenir" YSK'daki hakimlerin bu tip işlerden etkilenmesi mümkün değil. Biz kalkıp, böyle bir tesir olduğu zaman, oraya kalkıp onların topladığının 100 katını toplamaz mıyız? Toplayacağımızı son mitingte ispat etmedik mi? İş insan toplamaya, baskı unsuru yapmaya geldiği zaman AK Parti bunu yapar. Ama AK Parti demokrasiye inanıyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Tamam, önümüzdeki seçimde güreşiriz, ben olmam belki de başka arkadaşımızla güreşirsiniz. Ama hazmetmeyi bilmeniz lazım" diye konuştu.

"BÜTÜN GAYESİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK"
AK Partili Gökçek, itiraz sürecinin 3 aşamalı olduğunu ve son seçimde en çok oyu alan 5 partinin temsilcisinin sandıkta olduğunu söyleyerek, hile yapılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Gökçek, YSK'ya 'tam kanunsuzluk' halinde olağanüstü başvuru yapılabileceğini dile getirerek; "Bugün Mansur Yavaş'ın yaptığı itirazlara bakıyorsunuz, birleştirme tutunaklarıyla ilgili. Böyle saçma sapan, bir yığın oy var diyor. Kendilerinin oy olarak beni geçtiği 2 ilçe var. Çankaya ve Yenimahalle. Çankaya'da 15 bin Yenimahalle'de 12 bin oy iptal edilmiş, 25 bin oy yapar. Sincan'da benim açık ara olduğum ilçe, bu ilçede yüzde 13 oy iptali var. Biz AK Parti olarak bu oyların sayılması için seçim günü YSK'ya itiraz ettik. Bizzat telefon açanlardan biri benim. Dedim ki 'Biz endişe ediyoruz, muhtarla aynı şekilde veriyorlar' Özellikle Yenimahalle'de yapmış olduğumuz çok tespit var. Sandık kurulu başkanı, AK Partili olduğuna inandığı kişilere, başörtülü hanımlara oy pusulalarıyla birlikte muhtar kağıdını veriyor,birlikte uzatıyor 'Git kullan' diyor. Vatandaşta ikisini aynı zarfa koyacağını zannediyor. Bilinçli yapıyor bunu sandık kurulu başkanı. Yani bu iptallerin büyük bir ekseriyetinin AK Parti'ye ait olduğuna şüphe yok. Ama bütün bunlara rağmen sanki kendilerinden yanaymış gibi bir hava meydana getiriyorlar. Bunların bütün gayesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek. Kendi diliyle de söyledi" diye kaydetti.

"TWİTTER'IN AĞASI MELİH GÖKÇEK'TİR"
Türkiye'de twitter'ın kendisinden sorulacağını söyleyen Melih Gökçek; "Twitter'ın ağası Melih Gökçek'tir. Bu konuda twitter'dan beni takip etsinler, gerçekleri görsünler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!