Acilen yeniden yapılandırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Acilen yeniden yapılandırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:16

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerel seçimlerin ardından Meclis gündeminde bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturacak yasaların bir an önce ele alınmasını beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Prim borçlarının acilen yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, taksitli satışların sınırlandırılmasının ardından enflasyonun da çift hanelere tırmanmasının piyasaları endişelendirdiğini ifade etti.
Yerel seçimlerin telaşı içinde ekonominin gözden kaçtığına değinen Palandöken, "Kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksit sınırlamasına gidilmesinin ardından bu tür harcamalar 2 ayda 7 milyar 970 milyon lira azalarak, işlerimizi yavaşlattı" değerlendirmesinde bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanarak sosyal güvenlik düzenlemesinin acilen kanunlaşmasını beklediklerini belirten Palandöken, şunları kaydetti:
"Söz konusu yasadan esnaf ve sanatkarımızın büyük beklentisi var. 2013 sonu itibariyle 12 ay ve üzerinde prim borcu olan yaklaşık 1,5 milyon BAĞ-KUR'lu bulunuyor. Bu kişilerin asıl prim borcu tutarı yaklaşık 16 milyar lira olup, 6 milyar liralık gecikme cezası ile toplam 22 milyar lirayı buluyor. Prim borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasının önemi rakamlardan da anlaşılmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!