Marmaris'ten turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Marmaristen turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:16

TÜRKİYE Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin 2014 yılında turizm potansiyelini arttıracağını açıkladı. Doların normal seviyeye inerek ekonomik ve siyasi bunalımların azalmasıyla birlikte İran, Lübnan, Ürdün ve Kuzey İskandinav ülkelerinin Marmaris'i tercih edeceği dile getirildi.

Haberin Devamı


TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, 17 Aralık süreci ve seçimlerin ardından ülke genelinde bir rahatlama yaşanacağını söyleyerek, bu durumun yurt dışına da yansıyacağını ifade etti. Marmaris ve çevresinde sezonu olumsuz etkileyecek politik ve ekonomik çalkantıların yaşanmadığını savunan Özbozdağ, "Bu yıl sezonun olumsuz etkileneceğini düşünmüyorum. Seçim öncesi yaşanan gerilim turizmi etkilemedi. Herşey normal seyrinde gidiyor. Geçen yılın biraz daha üzerinde ve yüzde 5-7 arasında bir artış bekliyoruz" dedi.
EN BÜYÜK ARTIŞ İRAN'DA
İran'dan yüzde 100'lük bir turist artışı beklediklerini ifade eden İsmail Özbozdağ, bu ülkenin ekonomik ambargonun kıskaçlarından kurtulduğunu söyleyerek, doların normal seviyelere geldiğini belirtti. Halkın alım gücü ve seyahat etme olasılığının yükseldiğine dikkat çeken Özbozdağ, "Bu sene ilk defa Marmaris'e fazla olmamakla birlikte İran'dan turist geldi. İranlıların diğer tercihleri ise İzmir ve İstanbul. Kuzey İskandinav ve Benelux ülkelerinden de olumlu beklentilerimiz var. Ortadoğu'dan da turist gelme olasılığı var. Bu artışları ekonomik ve siyasi bunalımların azalmasına bağlıyorum. Çünkü buralarda olumsuzluklar artık soğumaya başladı. Lübnan, Ürdün ve İran gibi ülkeler için bölgemiz aranan yierlerin başında geliyor" diye konuştu.
KONGRE TURİZMİNE AĞIRLIK VERİLDİ
Marmaris'te artık sağlam adımların atıldığını vurgulayan İsmail Özbozdağ, doğanın korunduğunu, kötü yapılaşmaya izin verilmediğini söyledi. Köy, sağlık ve kongre turizmi ile atak yapmaya çalışıldığını kaydeden kanı Özbozdağ, "Farklı müşteri potansiyeli yakalamak için temeller atılıyor. Bunlardan birisi de kongre turizmi. Yeni kongre binamız bitti. Önümüzdeki aylarda iç pazarda faaliyete geçecek. Yaz kış turizme ivme kazandıracak bir boyuta geldik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!