Bombacı kadın DHKP-C’li çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bombacı kadın DHKP-C’li çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

KAĞITHANE’de önceki gece taksiye binerken yakalanan ve çantasından uzaktan kumandalı bomba çıkan çarşaflı kadının DHKP-C’li B.E. olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bombayı bir emniyet binasına yerleştirerek uzaktan kumandayla patlatmayı hedeflediği öne sürülen B.E’nin geçen yıl bazı Grup Yorum üyeleriyle gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılandığı öğrenildi. İstihbarat ve Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, eylem talimatı aldığı öğrenilen DHKP-C üyesi B.E’nin (23) üzerinde takibini yoğunlaştırdı. Önceki gece saat 22.30 sıralarında Sadabat Karakolu’nun bulunduğu Sadabat caddesine gelen B.E, taksiye binmek üzereyken Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalandı, yanındaki çantada uzaktan kumanda düzenekli, el yapımı parça tesirli bomba bulundu. B.E’nin dikkat çekmemek için çarşaf giydiğini öne sürüldü. B.E’nin ayrıca İdil Tiyatro Atölyesi oyuncusu olduğu, Sultangazi’deki Gazi Polis Merkezi’ne düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra yapılan gösterilerde aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 22 kişi ile gözaltına alındığı belirtildi.
DHKP-C’nin Maltepe Gülsuyu’nda Savaş Taşhan adlı bir kişiyi silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü de öne sürüldü. Savaş Taşhan’ın geçen yıl Gülsuyu’nda çıkan olaylarda Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi olayında aranan Hakan Taşhan’ın kardeşi olduğu belirtildi. Örgütün önceki gün de Eyüp’te bir karakola uzaktan ateş açtığı, bir karakola da molotoflu saldırı düzenlediği ifade edildi. Örgütün 31 Mart-17 Nisan tarihlerini ‘şehitler günü’ ilan ettiği, bugünlerde sansasyonel eylem yapmayı planladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!